۰۲ آذر ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۲۲۸۹۹ ۰۳ تیر ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۵ دسته: کشاورزی
۰

رئیس مرکز تحقیقات ملی آبزیان آب‌های شور کشور گفت: تولید غیرمجاز و متوقف شدن مسیر توسعه اصولی ماهی تیلاپیا حاصل مخالفت سازمان محیط زیست با توسعه تولید این ماهی است.

نسرین مشائی، استادیار پژوهشی مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور و رئیس مرکز تحقیقات ملی آبزیان آب های شور (بافق یزد) در گفتگو با مسیر اقتصاد (مسیر اقتصاد)، در مورد وضعیت تولید ماهی تیلاپیا در کشور گفت: تیلاپیا در کشور بطور رسمی تولید نمی شود.

مشائی افزود: تنها مرکز مجاز نگهداری ماهیان تیلاپیا در کشور مرکز تحقیقات ملی آبزیان آبهای شور کشور واقع در حومه شهرستان بافق استان یزد است که از سال ۱۳۸۷ پروژه های تحقیقاتی مختلفی در زمینه های تکثیر و پرورش این ماهی انجام می دهد.

وی با بیان این که گزارشات متعددی از فعالیت غیررسمی علاقه مندان به آبزی پروری این ماهی از نقاط مختلف کشور وجود دارد، گفت: این فعالیت ها که به نظر نمی رسد به توسعه پایدار بیانجامد، حاصل سختگیری های یک جانبه و متوقف شدن مسیر توسعه اصولی تیلاپیا، به دلیل مخالفت سازمان محیط زیست با توسعه تولید این ماهی است.

رئیس مرکز تحقیقات ملی آبزیان آب های شور در مورد فعالیت های این مرکز برای گرفتن مجوز تولید این نوع ماهی در کشور گفت: فعالیت های مرکز تحقیقات ملی آبزیان آب های شور در زمینه تیلاپیا از سال ۱۳۸۷ براساس اخذ مجوزهای لازم از سازمان های محیط زیست و دامپزشکی صورت گرفته است.

وی افزود: برای توسعه رسمی تیلاپیا و صدور مجوزهای مربوط، جلسات متعددی از سالیان گذشته با حضور مدیران و کارشناسان سازمان محیط زیست، موسسه تحقیقات و سازمان شیلات برگزار شده که در آنها ضمن ارائه مستندات علمی کشورهای دارنده این صنعت و یافته های پروژه های صورت گرفته در کشور، همواره بر ارائه راهکار اصولی و علمی توسعه تیلاپیا، بجای مخالفت مطلق و توقف فعالیت ها تاکید نموده ایم.

مشائی در مورد روند عملیاتی شدن تولید تیلاپیا در کشور گفت: با مطالعات و پروژه های صورت گرفته در مرکز تحقیقات ملی آبزیان آبهای شور، بیوتکنیک مراحل مختلف تولید این ماهی از مولدسازی و تکثیر تا تولید بچه ماهی، تغذیه و پرورش در سیستم های مختلف بدست آمده و دانش فنی آن آماده ارائه است.

وی تاکید کرد: با وجود متقاضیان بسیار و اعلام آمادگی سرمایه گذاران خرد و کلان، اقلیم های مناسب پرورش این ماهی و ظرفیت های بالقوه و بالفعل تولید تیلاپیا در کشور، تولید این ماهی در انتظار صدور مجوزهای لازم و توسعه قانونمند و رسمی می باشد.

استادیار پژوهشی مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور در پایان افزود: فیله تیلاپیای موجود در فروشگاه های کشور وارداتی است. در سال گذشته حدود ۱۱ تا ۱۵ هزار تن فیله تیلاپیا به ارزش ده ها میلیون دلار وارد کشور شده که معادل حدود ۳۵ تا ۵۰ هزار تن ماهی کامل بوده و حاصل فعالیت کارگاه های متعدد تکثیر، نرسینگ، پرورش ماهی و فراوری در خارج کشور و در نتیجه ایجاد فرصت های شغلی متعدد برای خارجی ها به منظور صدور این محصول به کشورمان است.



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.