۰۹ تیر ۱۴۰۴

مسیر اقتصاد به شما قدرت تحلیل می‌دهد.

شناسه: ۲۰۷۹۱۰ ۲۹ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۰ دسته: تجارت و دیپلماسی
۰

دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا، در روزهای اخیر با تغییر مواضع خود نسبت به روزهای ابتدایی جنگ، صحبت از احتمال ورود مستقیم آمریکا کرده است؛ تغییر مستمر‌ مواضع ترامپ در چند روز اخیر و حالا صحبت از احتمال ورود مستقیم به جنگ با ایران، که در آمریکا مخالفان جدی دارد، نشان از آن دارد که نه تنها اسرائیل در تحقق اهداف مدنظر خود از جنگ شکست خورده، بلکه به دلیل تغییر سیر تحولات برخلاف خواست طرف غربی، دستگاه محاسباتی آمریکا به شدت مختل شده است و نمی‌تواند تصمیم درست و با ثبات بگیرد. در عین حال ایران باید برای ورود احتمالی آمریکا برنامه داشته باشد و خود را برای اجرای اقدامات میدانی و مقابله با جنگ روانی آماده کند.

به گزارش مسیر اقتصاد در روزهای اخیر و درپی وارد شدن ضربه‌های سخت به رژیم صهیونیستی، دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا با تغییر مواضع خود، ضمن درخواست «تسلیم بدون قید و شرط» از ایران، از احتمال ورود مستقیم این کشور به جنگ سخن گفته است. این درحالیست که پیش از این ترامپ بر عدم ورود مستقیم آمریکا به جنگ تاکید کرده بود.

تغییر مستمر مواضع جنگی ترامپ نشانه چیست؟

فارغ از عواقب ورود مستقیم آمریکا به جنگ و اقداماتی که ایران میتواند در این خصوص در دستورکار قرار دهد، باید توجه داشت که تغییر مستمر‌ مواضع ترامپ در چند روز اخیر و حالا صحبت از احتمال ورود مستقیم به جنگ با ایران، که در آمریکا مخالفان جدی دارد، نشان از آن دارد که نه تنها اسرائیل در تحقق اهداف مدنظر خود از جنگ شکست خورده، بلکه به دلیل تغییر سیر تحولات برخلاف خواست طرف غربی، دستگاه محاسباتی آمریکا به شدت مختل شده است و نمی‌تواند تصمیم درست و با ثبات بگیرد.

در عین حال ایران باید برای ورود جدی‌تر آمریکا به جنگ نیز آماده باشد. به طور خاص پاسخ ایران در مواجهه با ورود آمریکا به جنگ می‌تواند موارد زیر را شامل شود:

  1. تخریب سریع پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه؛
  2. اختلال در تجارت کشورهای میزبان پایگاه‌های آمریکایی از طریق تنگه هرمز؛
  3. اختلال در تولید و فروش نفت کشورهای میزبان پایگاه‌های آمریکایی؛
  4. فعال کردن یمن، پاکستان و چین در جنگ؛

به نظر می‌رسد در حال حاضر آمریکا با علم به اینکه اسرائیل ضربات سختی خورده و به تنهایی امکان ادامه ندارد، از ورود مستقیم به جنگ منصرف شده است. البته سناریوهای پاسخ ایران مشخص است که بعضی باید جهت بازدارندگی و تقویت مواضع در اولین فرصت اجرا شود. همچنین باید مراقب عملیات روانی دشمن و فریب مجدد مذاکره بود.

انتهای پیام/ اقتصاد بین‌الملل



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.