۱۰ تیر ۱۴۰۴

مسیر اقتصاد؛ رسانه تصمیم‌سازان اقتصاد ایران

شناسه: ۲۰۷۸۶۳ ۲۸ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۰ دسته: تجارت و دیپلماسی
۰

بر اساس گزارش اخیر بی‌بی‌سی، هرچند در نظرسنجی‌ها اغلب مردم آمریکا طرفدار ارسال سلاح از سوی آمریکا به اسرائیل هستند، اما مشارکت مستقیم ترامپ در جنگ با ایران مخالفان جدی در این کشور دارد. این اقدام نه تنها خلاف شعارهای انتخاباتی ترامپ، مبنی بر پایان دادن به جنگ‌های بی فایده است، بلکه شعار «اول آمریکا» را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد. برخی از نمایندگان مجلس سنای آمریکا در حال تصویب طرحی هستند که امکان ورود دولت این کشور به جنگ با ایران، بدون تصویب کنگره را ممنوع اعلام می‌کند.

به گزاری مسیر اقتصاد رسانه بی‌بی‌سی به تازگی در گزارشی به عواقب تصمیم دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا برای ورود یا عدم ورود به جنگ اسرائیل و ایران پرداخته است. از نظر این رسانه، رییس جمهور آمریکا اکنون در یک دو راهی قرار دارد که هرکدام می‌تواند عواقب نامطلوبی برای وی و کشورش درپی داشته باشد. به طور خاص این دوراهی که آیا ایالات متحده باید در حمله به ایران به اسرائیل بپیوندد یا کاملاً از این حمله دوری کند، اختلافاتی را در میان حامیان دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده، آشکار کرده است.

طبق برخی گزارش‌ها، رئیس جمهور جمهوری‌خواه، پس از جلسه‌ای با مشاوران امنیت ملی خود در اتاق وضعیت کاخ سفید در روز سه‌شنبه، در حال بررسی کمک به هدف قرار دادن تأسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی است.

مشارکت آمریکا در جنگ با ایران خلاف شعارهای انتخاباتی ترامپ

ترامپ در جریان مبارزات انتخاباتی اغلب از «جنگ‌های بی‌پایان احمقانه» در خاورمیانه انتقاد می‌کرد، اما همچنین اظهار داشت که ایران «نمی‌تواند سلاح هسته‌ای داشته باشد». این احتمال که او ممکن است ایالات متحده را به یک درگیری خارجی دیگر بکشاند، جناح‌های انزواطلب و جنگ‌طلب حزب او را به شدت در مقابل یکدیگر قرار داده است.

روز سه‌شنبه، توماس ماسی، نماینده محافظه‌کار جمهوری‌خواه کنگره از کنتاکی، در کنار دموکرات‌ها لایحه‌ای را ارائه کرد که مانع از مشارکت ترامپ در «خصومت‌های غیرمجاز» با ایران بدون تأیید کنگره می‌شود. ماسی در X نوشت: «این جنگ ما نیست. حتی اگر بود، کنگره باید طبق قانون اساسی ما در مورد چنین مسائلی تصمیم بگیرد.»

چندین نفر از طرفداران دکترین «اول آمریکا»ی ترامپ خاطرنشان کردند که او قول داده است که ایالات متحده را از «جنگ‌های ابدی» مانند جنگ‌هایی که منجر به مرگ هزاران سرباز آمریکایی در افغانستان و عراق شد، دور نگه دارد.

مخالفت چهره‌های برجسته آمریکایی با ورود این کشور به جنگ

علاوه بر این تاکر کارلسون، مجری سابق فاکس نیوز، از ایالات متحده خواسته است که از درگیری با ایران دوری کند. او در پادکست خود، «جنگ‌طلبان» جمهوری‌خواه را به باد انتقاد گرفت و باعث سرزنش ترامپ شد که کارلسون را «عجیب و غریب» خواند. مارجوری تیلور گرین، نماینده کنگره از جورجیا و از وفاداران به ترامپ، در یک گفتگوی بسیار غیرمعمول با رئیس جمهور، به دفاع از کارلسون برخاست. او گفت هر کسی که از چنین مداخله‌ای حمایت کند، «آمریکا اول» نیست.

تنش‌ها روز سه‌شنبه در جریان مصاحبه‌ای بین کارلسون و سناتور تندروی تگزاس، تد کروز، به یک مسابقه داد و فریاد تبدیل شد. کروز وقتی از او پرسیده شد که آیا جمعیت و ترکیب قومی ایران را می‌شناسد، حالت تدافعی به خود گرفت. کارلسون گفت: «شما سناتوری هستید که خواستار سرنگونی دولت هستید و چیزی در مورد کشور نمی‌دانید!» کروز پاسخ داد: «نه، شما چیزی در مورد کشور نمی‌دانید!»

استیو بنن، استراتژیست سیاسی سابق ترامپ، روز دوشنبه در پادکست کارلسون گفت که از تلاش ماسی، نماینده کنگره، برای جلوگیری از مداخله نظامی رئیس جمهور حمایت می‌کند. بنن استدلال کرد که اجازه دادن به «دولت پنهان» برای سوق دادن ایالات متحده به جنگ با ایران، ائتلاف حامیان ترامپ را «منفجر» خواهد کرد. او گفت: «اگر ما درگیر این جنگ شویم، که به طور اجتناب‌ناپذیری به نظر می‌رسد که در جبهه نبرد اتفاق خواهد افتاد، نه تنها ائتلاف را از هم خواهد پاشید، بلکه مهمترین چیز را نیز خنثی خواهد کرد، که همان اخراج مهاجمان بیگانه غیرقانونی است که اینجا هستند.»

چهره‌های طرفدار مشارکت در جنگ با ایران

همچنین سناتور میچ مک‌کانل از کنتاکی گفت که «هفته‌ی بدی برای انزواطلبان» در حزب بوده است. مک‌کانل به سی‌ان‌ان گفت: «آنچه اینجا اتفاق می‌افتد این است که برخی از اعضای جنبش انزواطلب به رهبری تاکر کارلسون و استیو بنن نگرانند که ما ممکن است به اسرائیلی‌ها در شکست دادن ایرانی‌ها کمک کنیم.»

در همین حال برخی جنگ‌طلبان در حزب، ترامپ را به هدف قرار دادن ایران ترغیب می‌کنند. سناتور لیندسی گراهام از کارولینای جنوبی گفت که جلوگیری از دستیابی ایران به بمب هسته‌ای به نفع امنیت ملی ایالات متحده است. تهران معتقد است که برنامه هسته‌ای خود برای اهداف صلح‌آمیز و غیرنظامی مانند انرژی است. گراهام به فاکس نیوز گفت: «رئیس جمهور ترامپ تهدیدی را که رهبر ایران برای ما، نه فقط اسرائیل، ایجاد می‌کند، درک می‌کند و در نهایت به اسرائیل کمک خواهد کرد تا کار را تمام کند.»

جی‌دی ونس، معاون رئیس جمهور، که به دنبال پر کردن شکاف است، در پستی در رسانه‌های اجتماعی گفت که ترامپ «ممکن است تصمیم بگیرد که برای پایان دادن به غنی‌سازی ایران، اقدامات بیشتری انجام دهد». او افزود: «این تصمیم در نهایت به رئیس جمهور مربوط می‌شود. و البته، مردم حق دارند که پس از ۲۵ سال سیاست خارجی احمقانه، نگران درگیری‌های خارجی باشند.»

مردم آمریکا خواهان ارسال سلاح به اسرائیل هستند

یک نظرسنجی در روزهای اخیر نشان می‌دهد که رأی‌دهندگان به ترامپ به‌طور گسترده از کمک ایالات متحده به اسرائیل برای حمله به ایران حمایت می‌کنند. این نظرسنجی که توسط گری هاوس انجام شده است، نشان می‌دهد که ۷۹ درصد از پاسخ‌دهندگان از تأمین سلاح‌های تهاجمی توسط ایالات متحده برای اسرائیل جهت حمله به اهداف نظامی ایران حمایت می‌کنند. حدود ۸۹ درصد نگران دستیابی ایران به بمب اتم بودند.

ترامپ در جریان مبارزات انتخاباتی خود برای کاخ سفید در ماه سپتامبر گفته بود: «ما به‌سرعت ثبات را در خاورمیانه برقرار خواهیم کرد. و جهان را به صلح باز خواهیم گرداند.»

منبع: بی‌بی‌سی

انتهای پیام/ اقتصاد بین‌الملل



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.