به گزارش مسیر اقتصاد یک هیئت اقتصادی ابوظبی، به رهبری اداره توسعه اقتصادی ابوظبی (ADDED)، به یک بازدید موفقیتآمیز از ژاپن پایان داد و در جریان آن توافقاتی را با نهادهای دولتی و بخش خصوصی برای تقویت بیشتر همکاریها در صنایع مختلف و خوشههای با رشد بالا به امضا رساند.
بررسی فرصتهای همکاری در فناوریهای نوین و صنایع کلیدی
هیئت اقتصادی ابوظبی، متشکل از نمایندگانی از بیش از ۸۰ نهاد دولتی، شرکت خصوصی، شرکتهای کوچک و متوسط (SMEs) و استارتاپها، در ژاپن جلسات سطح بالایی با مقامات ارشد دولتی، کسبوکارهای کلیدی و سرمایهگذاران برگزار کرد. این هیئت به بررسی فرصتهای همکاری در بخشهای کلیدی از جمله علوم زیستی، فناوریهای کربن-خنثی، هوش مصنوعی، زیرساخت دیجیتال، رباتیک، تولید پیشرفته و خدمات مالی پرداخت.
هیئت اقتصادی ابوظبی از نمایشگاه جهانی ۲۰۲۵ اوزاکا و همچنین سوشی تک (SusHi Tech) در توکیو بازدید کرد. این هیئت همچنین میزبان یازدهمین نشست شورای اقتصادی ابوظبی و ژاپن (ADJEC)، مجمع سرمایهگذاری ابوظبی (ADIF) و مجمع تجاری ابوظبی و ژاپن بود. در این رویدادها، فرصتهای همکاری برجسته و نقش ابتکارات «اقتصاد شاهین» ابوظبی در تسریع انتقال به سمت توسعهای هوشمند، متنوع و پایدار مورد تاکید قرار گرفت.
۱۲ استارتاپ داخلی، با حمایت Hub71 و صندوق خلیفه، در کنفرانس سوشی تک توکیو (SusHi Tech- Tokyo)، رویداد برتر استارتاپی و نوآوری آسیا، شرکت کردند. این حضور به منظور برجستهسازی استعدادهای فناورانه ابوظبی، راهکارهای نوآورانه و فرصتهای سرمایهگذاری در صنایع مبتنی بر نوآوری صورت گرفت.
تعهد به توسعه همکاریهای بلندمدت و پایدار
این سفر که با مشارکت سفارت امارات متحده عربی در توکیو ترتیب داده شده بود، شامل ملاقاتهایی با فرماندار اوزاکا، فرماندار توکیو، معاون فرماندار اوزاکا، عالیجناب وزیر مشاور اقتصاد، تجارت و صنعت، معاون پارلمانی وزارت اقتصاد، تجارت و صنعت (METI) و رئیس مرکز همکاری ژاپن برای غرب آسیا (JCCME) بود.
هیئت ابوظبی همچنین با مقامات ارشد و مدیران اجرایی اتاق بازرگانی و صنعت اوزاکا، فدراسیون تجاری ژاپن (کایدانرن)، شرکت سومیتومو، کاسمو انرژی، ایتوچو و توشیبا دیدار و گفتگو کرد.
رئیس اداره توسعه اقتصادی ابوظبی (ADDED)، اظهار داشت: «سفر ما به ژاپن فرصتی ارزشمند را برای تقویت بیشتر مشارکت دیرینه ما با بررسی مسیرهای جدید همکاری در بخشهای مختلف فراهم آورد. توافقنامههای امضا شده در این سفر، تعهد ما را به تعمیق همکاریها در صنایع و خوشههای اولویتدار برای پرداختن به تغییرات عظیم در اقتصاد جهانی تقویت میکند. ما همچنان متعهد به افزایش همکاری با اقتصادهای کلیدی و شرکای تجاری هستیم و توسعه انسانی و پایداری را به عنوان اولویتهای اصلی خود برای شکل دادن به فردایی روشنتر قرار میدهیم.»
همکاری استراتژیک در حملونقل هوشمند و توسعه تجارت
توافقنامههای امضا شده در طول این سفر شامل یک مشارکت استراتژیک برای راهحلهای حملونقل هوشمند بین شرکت رانندگی امارات و Zenmov، یک شرکت پیشرو در راهحلهای حملونقل هوشمند، و همچنین توافقنامهای بین اتاق بازرگانی ابوظبی و سازمان تجارت خارجی ژاپن (JETRO) برای تعمیق روابط تجاری و ایجاد فرصتهای جدید همکاری بود.
هدفگذاری کاهش ۵۰ درصدی اتلاف غذا تا سال ۲۰۳۰
علاوه بر این، طرح «نعمه» (Nema) بنیاد امارات و مرکز همکاری بینالمللی ژاپن (JICE) توافقنامهای را امضا کردند تا همکاریها را برای دستیابی به هدف نعمه مبنی بر کاهش ۵۰ درصدی ضایعات و اتلاف مواد غذایی تا سال ۲۰۳۰، تقویت کنند. این اقدام در راستای استراتژی ملی امنیت غذایی ۲۰۵۱ امارات متحده عربی و اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد است.
گسترش همکاریهای فناورانه و اقتصادی با فعالسازی CEPA
سفیر امارات متحده عربی در ژاپن گفت: «این مأموریت، با آمادهسازی برای فعالسازی چارچوبهای تحولآفرینی مانند توافقنامه جامع مشارکت اقتصادی (CEPA)، نشاندهنده یک نقطه عطف محوری در روابط دوجانبه ما است. CEPA دسترسی بیسابقهای به بازارها را فراهم میکند، سرمایهگذاریهای فرامرزی را تسهیل میبخشد و تبادل فناوری بیشتر بین کشورهای ما را تسریع خواهد کرد. از طریق چنین چارچوبهایی است که ما پتانسیل کامل همکاری امارات متحده عربی و ژاپن را در تمام بخشها – از انرژی پاک و هوش مصنوعی گرفته تا استارتاپها و تحقیق و توسعه صنعتی – آزاد خواهیم کرد. سفارت امارات متحده عربی در توکیو به حمایت از این مشارکت سطح بالا افتخار میکند. ما همچنان متعهد به پرورش همکاریهای معنادار بین نهادهای اماراتی و ژاپنی و پیشبرد اولویتهای مشترکی هستیم که دوره بعدی رشد پایدار و مبتنی بر نوآوری را شکل خواهند داد.»
جهش ۱۰۰ درصدی سرمایهگذاری امارات در ژاپن طی ۵ سال گذشته
حجم تجارت دوجانبه بین امارات متحده عربی و ژاپن در سال ۲۰۲۴ با ۴.۸ درصد افزایش به ۱۸۲.۴ میلیارد درهم (۴۹.۷ میلیارد دلار آمریکا) رسید. این در حالی است که در سال ۲۰۲۳، این رقم ۱۷۴ میلیارد درهم (۴۷.۴ میلیارد دلار آمریکا) بوده است. همزمان، تجارت غیرنفتی نیز در همین دوره ۲.۲ درصد رشد داشته است که نشاندهنده روابط رو به گسترش بین دو اقتصاد است.
سرمایهگذاری امارات در ژاپن طی پنج سال گذشته ۱۰۰ درصد افزایش یافته است، در حالی که این کشور ۸۰ درصد از سرمایهگذاریهای ژاپن در غرب آسیا را به خود اختصاص داده است.
هیئت اقتصادی ابوظبی شامل مقامات ارشد و مدیران اجرایی از نهادهای دولتی، شرکتهای بخش خصوصی و استارتاپها بود. این نهادها و شرکتها عبارت بودند از: اداره فرهنگ و گردشگری ابوظبی، بورس اوراق بهادار ابوظبی (ADX)، بازارهای جهانی ابوظبی (ADGM)، دفتر سرمایهگذاری ابوظبی (ADIO)، گمرک ابوظبی، صندوق خلیفه برای توسعه شرکتها، اتاق بازرگانی و صنعت ابوظبی (ADCCI)، ادنوک (ADNOC)، شهرک صنعتی خلیفه (KEZAD)، هاب۷۱ (Hub71)، فرودگاههای ابوظبی و شرکتهای بزرگ از بخشهای مختلف.
منبع: prnewswire
انتهای پیام/ تجارت و دیپلماسی