۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۲۰۶۱۴۳ ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۰ دسته: کشاورزی
۰

پیمان فلسفی نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، شرط تداوم تولید تخم مرغ در کشور را قیمت مناسب این محصول در بازار دانست و گفت: وجود روزانه ۸۰۰ تن تخم مرغ مازاد بر نیاز کشور، عامل کاهش قیمت این محصول است؛ لذا به منظور جلوگیری از زیان گسترده تولیدکنندگان، علاوه بر اجرای سیاست‌‌های کاهش تولید تخم مرغ، لازم است خرید تضمینی این محصول توسط دولت تا زمان بهبود قیمت‌ها در بازار انجام شود.

پیمان فلسفی نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در خصوص صنعت تخم‌ مرغ در گفتگو با مسیر اقتصاد گفت: در سال‌های گذشته، صنعت تخم‌مرغ کشور با رشد چشم‌گیر ظرفیت واحدهای تولیدی روبه‌رو شده است و در حال حاضر ۱۷۲۴ واحد مرغ تخمگذار با ظرفیت پروانه‌ای حدود ۱۱۸ میلیون قطعه قادر به تولید ۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تن تخم مرغ در سال است؛ البته به علت نبود بازارهای داخلی و خارجی، به منظور جلوگیری از کاهش قیمت این محصول در حال حاضر سالانه حدود ۱.۳ میلیون تن تخم‌مرغ در کشور تولید می‌شود.

وی ادامه داد: افزایش ظرفیت تولید از یک سو می‌تواند نویددهنده افزایش امنیت غذایی در کشور باشد، اما از سوی دیگر در صورت عدم مدیریت، خطر مازاد تولید و افت قیمت را در پی دارد. به طور کلی از جمله مهم‌ترین عواملی که باعث تداوم تولید در صنعت تخم‌مرغ می‌شود قیمت مناسب این محصول در بازار است در غیر این صورت اگر مرغدار نتواند با قیمت مناسب محصول خود را به فروش برساند زمینه توقف تولید فراهم خواهد شد.

هر کیلو تخم‌مرغ با ۳۲ هزار و ۵۰۰ تومان زیان به بازار عرضه می‌شود

پیمان فلسفی ضمن اشاره به کاهش قیمت هر کیلوگرم تخم مرغ درب مرغداری به ۲۵ هزار تومان گفت: در حالی که قیمت مصوب تخم مرغ ۵۷ هزار و ۵۰۰ تومان بود اما به علت کاهش قیمت صورت گرفته در حال حاضر مرغداران با ۳۲ هزار و ۵۰۰ تومان زیان این محصول را به بازار عرضه می‌کنند.

وی افزود: افزایش تولید تخم‌مرغ بدون تقویت بازارهای داخلی و خارجی عامل اصلی کاهش قیمت این محصول است؛ بررسی‌ها نشان می‌دهد بازار عراق که بیشترین صادرات به آنجا صورت می‌گرفت و حدود ۶۵ درصد سهم صادرات تخم مرغ را به خود اختصاص می‌داد به علت ایجاد تعرفه از سوی دولت عراق به منظور حمایت از تولید داخلی دچار مشکل شده است و عملا با توجه به سیاست‌های تولیدی در این کشور امکان صادرات پایدار به آنجا وجود نخواهد داشت؛ بنابراین تولید تخم‌مرغ در کشور باید متناسب با نیاز انجام شود.

نماینده مجلس ادامه داد: سرمایه گذاری‌ها در بخش صنعت تخم مرغ باید به سمت بخش فرآوری این محصول هدایت شود تا بتوان ارزش افزوده این محصول را صادر کرد و در مواقع مازاد تولید بتوان با تولید محصولاتی همچون پودر تخم مرغ امکان نگهداری و انبارداری آن را افزایش داد.

لزوم خرید تضمینی مقطعی تخم مرغ با هدف حمایت از تولیدکنندگان

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در پایان با اشاره ۸۰۰ تن تخم‌ مرغ مازاد در کشور گفت: به منظور جلوگیری از زیان گسترده تولیدکنندگان، دولت باید خرید تضمینی این محصول را در دستور کار قرار دهد و از سویی دیگر با اجرای سیاست‌هایی همچون حذف اجباری گله‌های با سن بالای ۹۰ هفته در تمامی استان‌ها و کاهش سن نگهداری گله‌های مرغ مادر تخم‌گذار به ۶۵ هفته و نظارت بر حذف این گله‌ها از تولید مازاد بر نیاز این محصول جلوگیری کند.

انتهای پیام/ کشاورزی



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.