۲۳ فروردین ۱۴۰۴

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۲۰۵۱۴۷ ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۰ دسته: کشاورزی
۰

چین با هدف تقویت امنیت غذایی، طرحی جامع برای ارتقای تمام زمین‌های کشاورزی دائمی مناسب به زمین‌های استاندارد بالا تا سال ۲۰۳۵ ارائه کرده است. این طرح در دو مرحله اجرا می‌شود و هدف آن توسعه ۹۰ میلیون هکتار و ارتقای ۱۸.۶ میلیون هکتار زمین تا سال ۲۰۳۰ و در نهایت تبدیل تمامی زمین‌های واجد شرایط به زمین‌های استاندارد بالا با ارتقای تجمعی ۳۰ میلیون هکتار تا سال ۲۰۳۵ است. این برنامه همچنین شامل توسعه سیستم‌های آبیاری کارآمد با تمرکز بر افزایش تولید، مقاومت در برابر بلایا و تولید پایدار از طریق مدرن‌سازی زمین‌های کشاورزی است.

به گزارش مسیر اقتصاد چین در آخرین تلاش برای تقویت پایه‌های امنیت غذایی این کشور، طرحی را برای ارتقای تمام زمین‌های کشاورزی دائمی مناسب به زمین‌های زراعی با استاندارد بالا تا سال ۲۰۳۵ رونمایی کرد.

تبدیل میلیون‌ها هکتار زمین به مزارع با استاندارد بالا تا ۲۰۳۵

این طرح که به طور مشترک توسط دفتر کل کمیته مرکزی حزب کمونیست چین و شورای دولتی صادر شده است، اهداف عملیاتی را برای دو مرحله پنج ساله ترسیم می‌کند.

زمین‌های زراعی با استاندارد بالا دارای خاک حاصلخیز، مقاومت در برابر خشکسالی و سیل، شرایط عاری از آلودگی و عملکرد بالا هستند. در مقایسه با زمین‌های زراعی معمولی، استفاده از آب، کود و سموم دفع آفات را بیش از ۱۰ درصد در هر مو ( برابر با ۶۶۶.۷ متر مربع) کاهش می‌دهد، در حالی که تولید غلات را ۱۰ تا ۲۰ درصد افزایش می‌دهد.

چین قصد دارد تا سال ۲۰۳۰، ۱.۳۵ میلیارد مو (۹۰ میلیون هکتار) زمین کشاورزی با استاندارد بالا توسعه دهد و ۲۸۰ میلیون مو (۱۸.۶ میلیون هکتار) از زمین‌های موجود را ارتقا بخشد. هدف نهایی این طرح تا سال ۲۰۳۵، تبدیل تمام زمین‌های کشاورزی دائمی با شرایط مناسب به زمین‌های زراعی با استاندارد بالا است که در مجموع ۴۵۵ میلیون مو (۳۰ میلیون هکتار) ارتقا خواهند یافت.

تأکید چین بر آبیاری کارآمد در کنار توسعه مزارع مدرن

این برنامه همچنین اهداف همزمان برای گسترش سیستم‌های آبیاری کارآمد را شامل می‌شود. بر این اساس، چین قصد دارد تا سال ۲۰۳۰، ۸۰ میلیون مو (۵.۳ میلیون هکتار) سیستم آبیاری صرفه‌جویانه جدید اضافه کند و پیش‌بینی می‌شود این رقم تا سال ۲۰۳۵ به ۱۳۰ میلیون مو (۸.۶ میلیون هکتار) برسد.

در اطلاعیه‌ای که در این خصوص منتشر شده، تأکید شده است که اولویت اصلی این طرح، افزایش ظرفیت تولید غلات و سایر محصولات کشاورزی اساسی است. این هدف از طریق ارتقای زمین‌های قابل کشت به مزارع مدرن و پربازده محقق خواهد شد. این ارتقا شامل اطمینان از مناسب بودن زمین برای کشت، ایجاد مقاومت در برابر خشکسالی و سیل و دستیابی به تولید پایدار و مستمر خواهد بود.

نقش حیاتی مزارع مدرن در افزایش بهره‌وری و استفاده از فناوری‌های کشاورزی هوشمند

لی گواکسیانگ، پژوهشگر موسسه توسعه روستایی آکادمی علوم اجتماعی چین، اظهار داشت که در میان محدودیت‌های روزافزون منابع و محیط زیست، ساخت زمین‌های کشاورزی با استاندارد بالا می‌تواند به طور چشمگیری کارایی منابع را بهبود بخشد و شرایط را برای به‌کارگیری فناوری‌های کشاورزی هوشمند و دیجیتال فراهم کند.

وی گفت این اقدام ثابت کرده است که «اقدامی حیاتی برای تضمین امنیت غذایی ملی» به شمار می‌رود.

کنفرانس مرکزی کار روستایی در دسامبر بر اولویت کار برای «ارتقای توسعه زمین‌های کشاورزی با استاندارد بالا و کیفیت بالا» تأکید کرد، که این موضوع در سند مرکزی شماره یک سال ۲۰۲۵ نیز مورد تأکید مجدد قرار گرفت.

توسعه مزارع مدرن در مناطق وسیع و احیای زمین‌های تخریب‌شده

گزارش کار دولت چین در سال جاری، تلاش همه‌جانبه برای تحقق اهداف مربوط به کشاورزی، مناطق روستایی و ساکنان روستا را به عنوان یکی از وظایف اصلی سال جاری برشمرده و متعهد شده است که توسعه باکیفیت زمین‌های زراعی با استاندارد بالا را پیش ببرد، ساخت تاسیسات آبیاری و حفاظت از آب و ایجاد مناطق آبیاری مدرن را تسریع کند و احیای زمین‌های زراعی تخریب‌شده را ترویج نماید.

برنامه جدید به طور مشخص تعیین می‌کند که ساخت زمین‌های کشاورزی در مناطق وسیع خاک سیاه شمال شرق چین، دشت‌ها، مناطقی با شرایط مناسب برای آبیاری و سایر مناطق مناسب، بدون محدودیت به زمین‌های کشاورزی دائمی، انجام خواهد شد.

همچنین، این طرح جزئیات الزامات نظارت مالی را تشریح می‌کند و از دولت‌های محلی می‌خواهد تا وجوه را به موقع تخصیص داده و پرداخت‌ها را بر اساس شرایط قرارداد و پیشرفت پروژه برای افزایش کارایی انجام دهند.

زیرساخت‌های مدرن کشاورزی، کلید افزایش عملکرد و تاب‌آوری در برابر بلایا

بر اساس داده‌های رسمی منتشر شده، چین در سال ۲۰۲۴ موفق به ساخت و ارتقای بیش از ۸۰ میلیون مو (۵.۳ میلیون هکتار) زمین کشاورزی با استاندارد بالا و توسعه بیش از ۱۰ میلیون مو (۶۷۰ هزار هکتار) سیستم آبیاری صرفه‌جویانه شده است.

لی گواکسیانگ با اشاره به اهمیت این دستاوردها گفت که زمین‌های کشاورزی با استاندارد بالا برای افزایش مقاومت در برابر بلایای طبیعی و عملکرد در واحد سطح بسیار حیاتی هستند. وی خاطرنشان کرد: «در بلندمدت، زیرساخت‌های مجهز، راه را برای مکانیزاسیون و کشاورزی هوشمند هموار می‌کند، زیرا بسیاری از فناوری‌های کشاورزی دقیق به شرایط میدانی سازگار نیاز دارند.»

لی با ابراز اطمینان از دستیابی به این اهداف، به تخصص اثبات شده چین در ساخت و مدیریت زمین‌های کشاورزی، حمایت قوی سیاست‌های دولتی، بودجه کافی و فناوری پیشرفته کشاورزی این کشور اشاره کرد.

منبع: en.people.cn

انتهای پیام/ کشاورزی



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.