به گزارش مسیر اقتصاد چین در آخرین تلاش برای تقویت پایههای امنیت غذایی این کشور، طرحی را برای ارتقای تمام زمینهای کشاورزی دائمی مناسب به زمینهای زراعی با استاندارد بالا تا سال ۲۰۳۵ رونمایی کرد.
تبدیل میلیونها هکتار زمین به مزارع با استاندارد بالا تا ۲۰۳۵
این طرح که به طور مشترک توسط دفتر کل کمیته مرکزی حزب کمونیست چین و شورای دولتی صادر شده است، اهداف عملیاتی را برای دو مرحله پنج ساله ترسیم میکند.
زمینهای زراعی با استاندارد بالا دارای خاک حاصلخیز، مقاومت در برابر خشکسالی و سیل، شرایط عاری از آلودگی و عملکرد بالا هستند. در مقایسه با زمینهای زراعی معمولی، استفاده از آب، کود و سموم دفع آفات را بیش از ۱۰ درصد در هر مو ( برابر با ۶۶۶.۷ متر مربع) کاهش میدهد، در حالی که تولید غلات را ۱۰ تا ۲۰ درصد افزایش میدهد.
چین قصد دارد تا سال ۲۰۳۰، ۱.۳۵ میلیارد مو (۹۰ میلیون هکتار) زمین کشاورزی با استاندارد بالا توسعه دهد و ۲۸۰ میلیون مو (۱۸.۶ میلیون هکتار) از زمینهای موجود را ارتقا بخشد. هدف نهایی این طرح تا سال ۲۰۳۵، تبدیل تمام زمینهای کشاورزی دائمی با شرایط مناسب به زمینهای زراعی با استاندارد بالا است که در مجموع ۴۵۵ میلیون مو (۳۰ میلیون هکتار) ارتقا خواهند یافت.
تأکید چین بر آبیاری کارآمد در کنار توسعه مزارع مدرن
این برنامه همچنین اهداف همزمان برای گسترش سیستمهای آبیاری کارآمد را شامل میشود. بر این اساس، چین قصد دارد تا سال ۲۰۳۰، ۸۰ میلیون مو (۵.۳ میلیون هکتار) سیستم آبیاری صرفهجویانه جدید اضافه کند و پیشبینی میشود این رقم تا سال ۲۰۳۵ به ۱۳۰ میلیون مو (۸.۶ میلیون هکتار) برسد.
در اطلاعیهای که در این خصوص منتشر شده، تأکید شده است که اولویت اصلی این طرح، افزایش ظرفیت تولید غلات و سایر محصولات کشاورزی اساسی است. این هدف از طریق ارتقای زمینهای قابل کشت به مزارع مدرن و پربازده محقق خواهد شد. این ارتقا شامل اطمینان از مناسب بودن زمین برای کشت، ایجاد مقاومت در برابر خشکسالی و سیل و دستیابی به تولید پایدار و مستمر خواهد بود.
نقش حیاتی مزارع مدرن در افزایش بهرهوری و استفاده از فناوریهای کشاورزی هوشمند
لی گواکسیانگ، پژوهشگر موسسه توسعه روستایی آکادمی علوم اجتماعی چین، اظهار داشت که در میان محدودیتهای روزافزون منابع و محیط زیست، ساخت زمینهای کشاورزی با استاندارد بالا میتواند به طور چشمگیری کارایی منابع را بهبود بخشد و شرایط را برای بهکارگیری فناوریهای کشاورزی هوشمند و دیجیتال فراهم کند.
وی گفت این اقدام ثابت کرده است که «اقدامی حیاتی برای تضمین امنیت غذایی ملی» به شمار میرود.