۰۵ اسفند ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۲۰۳۰۹۴ ۰۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۰ دسته: کشاورزی، یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی
۰

سیدمجتبی خیام نکویی عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس گفت: اقتصاد مقاومتی با کاهش تأثیرپذیری از تحریم‌ها، نقشی کلیدی در تأمین امنیت غذایی و خودکفایی کشور دارد. بسته‌های سیاستی، در کنار بسته‌های فنی، می‌توانند به جهش تولید و تحقق اهداف برنامه هفتم توسعه نظیر خودکفایی ۹۰ درصدی کمک کنند؛ چنانکه تجربه موفق افزایش تولید گندم در دولت سیزدهم، با اتخاذ سیاست‌های قیمتی مناسب، گواه این مدعاست. همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با ارائه طرح‌های سیاستی جامع، به دنبال ریل‌گذاری برای دستیابی به این اهداف در حوزه محصولات راهبردی است.

به گزارش مسیر اقتصاد یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با عنوان «امنیت غذایی؛ کشاورزی بهره‌ور و تجارت تحریم‌ناپذیر» در سال جاری در حال برگزاری است. همایش سالانه اقتصاد مقاومتی یک رویداد مستمر و چندماهه است. بر این اساس در یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی، افتتاحیه در آبان و ۱۲ نشست تخصصی در آذر، دی و بهمن برگزار شد و اختتامیه در بیست و نهم بهمن ماه همزمان با سالروز ابلاغ سیاست‎های کلی اقتصاد مقاومتی برنامه ریزی شده ‎است. همچنین در جریان همایش «طرح‌های سیاستی» نیز توسط خبرگان حوزه امنیت غذایی و کشاورزی ارائه و به داوری گذاشته شد و طرح‌های منتخب در روز اختتامیه معرفی و ارائه خواهد شد.

«اقتصاد مقاومتی» تأثیرپذیری از تحریم‌ها را به حداقل می‌رساند

در این راستا، سید مجتبی خیام نکویی عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس، در گفتگو با مسیر اقتصاد با اشاره به چالش‌های ناشی از تحریم‌ها تأکید کرد: کشور باید تأثیرپذیری خود را از این تحریم‌ها به حداقل برساند. یکی از راهبردهای کلیدی در این زمینه، حرکت به‌سوی اقتصاد مقاومتی است، به‌گونه‌ای که کمترین میزان تنش و تکانه را در کشور شاهد باشیم. از آنجا که تحریم‌ها در ابعاد مختلف بر زندگی و معیشت مردم، ازجمله بخش‌های صنعت و کشاورزی تأثیر گذاشته‌اند، اتخاذ این راهبرد می‌تواند آثار منفی تحریم‌ها را به حداقل ممکن برساند.

وی با تقدیر از اندیشکده اقتصاد مقاومتی در برگزاری همایش سالانه اقتصاد مقاومتی، افزود: این اندیشکده در طول یک دهه اخیر، این همایش را به بهترین شکل برگزار کرده و این اقدام تأثیرات مثبتی در حوزه سیاست‌گذاری اقتصادی داشته است.

بسته‌های سیاستی، در کنار بسته‌های فنی و تخصصی، می‌توانند به نتایج مؤثری منجر شوند

رئیس سابق سازمان تات در ادامه بر اهمیت بسته‌های سیاستی در کنار بسته‌های فنی و تخصصی تأکید کرد و گفت: گاهی تأثیرگذاری بسته‌های سیاستی از بسته‌های فنی و تخصصی کمتر نیست، بلکه در مواردی می‌تواند بیشتر هم باشد. به‌عنوان مثال، در حوزه تولید گندم، در سال پایانی دولت دوازدهم، کل خرید گندم از کشاورزان ۴.۵ میلیون تن بود و با احتساب ذخایر کشاورزان، تولید کل کشور به ۶ تا ۷ میلیون تن می‌رسید. اما در دولت سیزدهم، با اتخاذ بسته سیاستی مناسب، به‌ویژه در حوزه قیمت‌گذاری محصولات استراتژیک مانند گندم، میزان تولید سالانه کشور به‌طور متوسط ۲ تا ۳ میلیون تن افزایش یافت. در نتیجه، در سال نخست دولت سیزدهم، تولید گندم به ۱۰.۵ میلیون تن رسید و امسال نیز این رقم با تداوم همان سیاست‌ها به ۱۴.۵ میلیون تن افزایش یافت.

وی این افزایش تولید را نتیجه اجرای بسته‌های سیاستی مناسب دانست و افزود: سیاست‌گذاری در حوزه قیمت‌گذاری محصولات اساسی در سطح استانداردهای بین‌المللی بوده و نشان داده است که بسته‌های سیاستی، در کنار بسته‌های فنی و تخصصی، می‌توانند به نتایج مؤثری منجر شوند.

طرح‌های سیاستی همایش سالانه اقتصاد مقاومتی مسیر بهبود امنیت غذایی در کشور

خیام نکویی با اشاره به حرکت جمعی در پردازش طرح‌های سیاستی در اندیشکده اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: این اقدامات می‌تواند پیشنهادهای مناسبی را به دولت و مجلس شورای اسلامی ارائه دهد و در مسیر دستیابی به اهداف امنیت غذایی، که در برنامه هفتم توسعه به آن پرداخته شده، نقش مهمی ایفا کند. هدف‌گذاری در این برنامه بر خودکفایی ۹۰ درصدی در تولید محصولات راهبردی است و برای رسیدن به این هدف، ارائه بسته‌های سیاستی در کنار بسته‌های تخصصی و فنی ضروری است.

وی در پایان، با اشاره به اهمیت سیاست‌گذاری برای محصولات راهبردی مانند برنج، روغن و شکر، خاطرنشان کرد: این محصولات از نیازهای روزمره مردم هستند و اگر طرح‌های سیاستی ارائه‌شده، ابعاد مختلف این موضوع را به‌صورت جامع پوشش دهند، می‌توانند کمک شایانی به مسئولان اجرایی کشور در تحقق اهداف و اجرای راهبردهای مناسب داشته باشند.

انتهای پیام/ کشاورزی



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.