۲۸ تیر ۱۴۰۴

مسیر اقتصاد؛ رسانه تصمیم‌سازان اقتصاد ایران

شناسه: ۲۰۲۳۰۸ ۰۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۰ دسته: کشاورزی، یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی
۰

ارژنگ جوادی دبیر ستاد غذا و کشاورزی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: امنیت غذایی به عنوان یکی از مؤلفه‌های اصلی اقتصاد مقاومتی، با چالش‌هایی نظیر بحران منابع طبیعی و تحریم‌ها روبروست. همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با هدف ارائه بسته‌های سیاستی برای حل این چالش‌ها و تمرکز بر معیشت، کسب‌وکارهای خرد و توسعه منطقه‌ای برگزار می‌شود. ارزیابی و نظارت بر اجرای سیاست‌های ارائه‌شده در این همایش، برای دستیابی به نتایج عملی، ضروری است.

به گزارش مسیر اقتصاد یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با عنوان «امنیت غذایی؛ کشاورزی بهره‌ور و تجارت تحریم‌ناپذیر» در سال جاری در حال برگزاری است. همایش سالانه اقتصاد مقاومتی یک رویداد مستمر و چندماهه است. بر این اساس در یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی، افتتاحیه در آبان و ۱۲ نشست تخصصی در آذر، دی و بهمن برگزار شد و اختتامیه در بیست و نهم بهمن ماه همزمان با سالروز ابلاغ سیاست‎های کلی اقتصاد مقاومتی برنامه ریزی شده ‎است. همچنین در جریان همایش «طرح‌های سیاستی» نیز توسط خبرگان حوزه امنیت غذایی و کشاورزی ارائه و به داوری گذاشته شد و طرح‌های منتخب در روز اختتامیه معرفی و ارائه خواهد شد.

فرهنگ‌سازی و افزایش دانش در حوزه امنیت غذایی مؤلفه اصلی اقتصاد مقاومتی

در این راستا، ارژنگ جوادی، دبیر ستاد غذا و کشاورزی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در گفتگو با مسیر اقتصاد با تأکید بر اهمیت فرهنگ‌سازی و افزایش دانش در حوزه امنیت غذایی اظهار داشت: این موضوع یکی از مؤلفه‌های اصلی اقتصاد مقاومتی است. وی با اشاره به بحران‌های اخیر در منابع پایه و طبیعی کشور، این چالش‌ها را تهدیدی جدی برای آینده کشاورزی و امنیت غذایی دانست.

جوادی خاطرنشان کرد: با توجه به ظرفیت‌ها و فرصت‌های متعدد کشور، برگزاری چنین همایش‌هایی می‌تواند به شناسایی و بهره‌برداری از این ظرفیت‌ها کمک کند. او همچنین تحریم‌ها را یکی از تهدیدات اصلی دانست که سیاست‌های کشور بر کاهش آثار آن متمرکز شده و در همایش امسال نیز به این موضوع پرداخته شده است.

ویژگی برجسته همایش سالانه اقتصاد مقاومتی  ورود مستقیم به حوزه سیاست‌گذاری است

عضو کمیته علمی همایش گفت: ویژگی برجسته این همایش، ورود مستقیم آن به حوزه سیاست‌گذاری و ارائه بسته‌های سیاستی است که می‌تواند در تصمیم‌گیری‌های کشور تأثیرگذار باشد. ارزیابی و نظارت پس از برگزاری همایش برای اطمینان از اجرای سیاست‌ها بسیار مهم است، چرا که این رویداد صرفاً یک کنگره علمی نیست و باید به سیاست‌گذاری‌های عملی منجر شود. از این رو، تیم‌های اجرایی و علمی باید روند اجرای این سیاست‌ها را به طور جدی پیگیری کنند.

دبیر ستاد غذا و کشاورزی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با اشاره به روند داوری طرح‌های سیاستی در این همایش، آن را از چند جهت مثبت و قابل توجه ارزیابی کرد و توضیح داد: ارائه‌دهندگان طرح‌ها در یک قالب مشخص و برنامه‌ریزی‌شده سخنرانی کرده و از بیان کلیات عبور کرده‌اند تا بتوانند طرح‌های خود را به‌صورت متفکرانه و زمان‌بندی‌شده ارائه دهند. تمامی ارائه‌ها نگاهی دغدغه‌مند به معیشت و ایجاد کسب‌وکارهای مرتبط با امنیت غذایی داشته‌اند که این امر قابل تقدیر است. یکی از نکات برجسته در برخی از طرح‌ها، تمرکز بر اشتغال‌های خرد و کوچک بود که به دلیل نبود سرمایه‌گذاری‌های کلان در بخش کشاورزی، به‌عنوان یک راهکار عملی مطرح شده است.

وی همچنین به برخی طرح‌های ارائه‌شده اشاره کرد که دارای زنجیره عملیاتی گسترده‌ای بوده و طی پنج تا شش سال توسعه یافته‌اند و گفت: دغدغه‌های پژوهشگران در حوزه امنیت غذایی در این همایش به‌صورت محلی و منطقه‌ای بررسی شده استۀ شناخت مناسبی از این مسائل به دست آمده و برنامه‌های ویژه‌ای برای توسعه جغرافیای موردنظر در نظر گرفته شده است.

انتهای پیام/ کشاورزی



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.