به گزارش مسیر اقتصاد یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با عنوان «امنیت غذایی؛ کشاورزی بهرهور و تجارت تحریمناپذیر» در سال جاری در حال برگزاری است. همایش سالانه اقتصاد مقاومتی یک رویداد مستمر و چندماهه است. بر این اساس در یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی، افتتاحیه در آبان و ۱۲ نشست تخصصی در آذر، دی و بهمن برگزار شد و اختتامیه در بیست و نهم بهمن ماه همزمان با سالروز ابلاغ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی برنامه ریزی شده است. همچنین در جریان همایش «طرحهای سیاستی» نیز توسط خبرگان حوزه امنیت غذایی و کشاورزی ارائه و به داوری گذاشته شد و طرحهای منتخب در روز اختتامیه معرفی و ارائه خواهد شد.
موضوع همایش سالانه اقتصاد مقاومتی یکی از مسائل کلیدی و اولویتدار کشور است
در این راستا، مجتبی پالوج قائممقام موسسه پژوهشهای وزارت جهاد کشاورزی، در گفتگو با مسیر اقتصاد با اشاره به تاریخچه آغاز امنیت غذایی در ایران از سال ۱۳۸۹ و ابلاغ رسمی آن در بهمن ۱۳۹۲، تأکید کرد: مقام معظم رهبری بر این موضوع تأکید ویژهای داشتهاند و آن را یکی از مسائل کلیدی و اولویتدار کشور معرفی کردهاند. اندیشکده اقتصاد مقاومتی با توجه به ابعاد چهارگانه امنیت غذایی، این مسئله را به عنوان محور اصلی فعالیتهای خود قرار داده و در همایش اقتصاد مقاومتی امسال بر این موضوع تمرکز دارد و اهمیت این مسئله به وضوح در همایش بیان شده است.
هدف اصلی همایش اقتصاد مقاومتی، استفاده از تجربیات و یافتههای علمی نخبگان است
وی در ادامه، وجه تمایز این رویداد را حضور نخبگان و صاحبنظران در زمینه امنیت غذایی دانست و گفت: هدف اصلی این همایش این است که از تجربیات و یافتههای علمی این افراد بهرهبرداری شود و توصیههای سیاستی از طریق پردازش نظرات و تجربیات آنها به نتیجه مشخصی برسد. نخبگان دعوتشده افرادی با دانش و تجربه کافی هستند که میتوانند با همافزایی گفتمانی در بررسی سیاستها مؤثر باشند.
پالوج همچنین بر اهمیت علم و یافتههای علمی در تصمیمگیریها و سیاستگذاریها تأکید کرد و بیان داشت: تجربههای گذشته میتواند به عنوان درسآموختهها مورد استفاده قرار گیرد و به بهبود فرآیندها کمک کند. رویداد اقتصاد مقاومتی به دنبال ایجاد یک مدل و رویکرد جدید است که به نتایج ملموستری منجر شود و در نهایت، توصیههای سیاستی و پیشنهادهای علمی را بهبود بخشد و از فرایند محوری به نتیجه محوری برسد. در نهایت، این تلاشها در حوزه سیاستگذاری میتواند به تحقق امنیت غذایی و بهبود شرایط اقتصادی کشور کمک کند.
انتهای پیام/ کشاورزی