۱۴ دی ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۱۹۹۶۸۲ ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۸:۳۰ دسته: کشاورزی، یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی
۰

پیمان فلسفی نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در نشست «الزامات اجرای سند ملی دانش بنیان امنیت غذایی» از ارزشمند بودن سند امنیت غذایی به عنوان یک سند ملی بالادستی و نیاز به اجرایی شدن آن سخن گفت و افزود: برای اجرای این سند باید همه دستگاه‌ها و نهادهای کشور کمک کنند و پای کار بیایند. معتقد هستم که کشاورزی باید محور توسعه اقتصاد کشور باشد.

به گزارش مسیر اقتصاد هشتمین نشست‌ از یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با موضوع «الزامات اجرای سند ملی دانش بنیان امنیت غذایی»، چهارشنبه ۱۲ دی‌ماه ۱۴۰۳ از ساعت ۱۴ الی ۱۷ و با میزبانی «دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی» برگزار شد. این نشست، هفتمین نشست تخصصی از یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی بود که در بازه آبان تا اسفندماه سال جاری با موضوع «امنیت غذایی؛ کشاورزی بهره‌ور و تجارت تحریم‌ناپذیر» در حال برگزاری است. یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی فرآیندی چندماهه است که با افتتاحیه شروع شده، سپس با چندین نشست تخصصی ادامه می‎‌یابد و در نهایت با برگزاری اختتامیه در تاریخ ۲۹ بهمن ماه و همزمان با سالروز ابلاغ سیاست‎های کلی اقتصاد مقاومتی به کار خود پایان می‎‌‌دهد. همچنین در جریان این همایش، به جای مقاله «طرح سیاستی» دریافت، بررسی و داوری می‌‎شود تا مورد استفاده تصمیم‌گیران و دستگاه‎ها قرار گیرد.

در این نشست کارشناسان و مسئولان ظرفیت‌ها و نقاط قوت سند ملی دانش‌بنیان امنیت غذایی را برشمردند و  نقش این سند در تقویت امنیت غذایی کشور و ایجاد همگرایی در خصوص گلوگاه‌های اصلی این حوزه را متذکر شدند. همچنین پیش‌نیازها و الزامات اجرایی شدن سند و سازکارهای پایش مستمر آن مورد بحث قرار گرفت و ویژگی‌ها، اختیارات و وظایف نهاد متولی راهبری اجرای سند بررسی و پیشنهاد شد.

سند امنیت غذایی یک سند ملی بالادستی دانش بنیان و بسیار ارزشمند است

پیمان فلسفی نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در این نشست ضمن تشکر از دست اندرکاران همایش اقتصاد مقاومتی برای پرداختن به مسائل حوزه کشاورزی و سند امنیت غذایی گفت: این سند از جهت پرداخت جامع به موضوع و ارائه یک سند ملی بالادستی دانش بنیان بسیار ارزشمند است و استفاده از نهادهای مختلف در تدوین و اجرای سند نیز بر غنای آن افزوده است.

وی افزود: ابلاغ این سند توسط ریاست‌جمهوری موجب خوشحالی فعالان این عرصه شد و منتظر اجرایی شدن آن بودیم اما متاسفانه از زمان ابلاغ اجرایی نشده است که نیازمند آسیب شناسی است. البته دولت از آن بعنوان مرجع برای اعداد و ارقام در تدوین سایر اسناد استفاده کرده اما در اجرا هنوز ورود نکردند. ما در مجلس علاقمندیم این سند عملیاتی شود و مورد توجه قرار بگیرد. تحلیلهایی در جهت آسیب شناسی این سند توسط مرکز پژوهشهای مجلس و سایر موسسات مطالعاتی انجام شده که به اجرایی شدن آن کمک خواهد کرد.

با ظرفیت فعلی آب و خاک می‌توان سالانه تا ۳۰۰ میلیون تن غذا تولید کرد

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: اعتقاد بنده خودکفایی در محصولات کشاورزی است و معتقد هستم که کشاورزی باید محور توسعه اقتصاد کشور باشد. باور دارم که با همین ظرفیت آب و خاک می توانیم سالانه تا ۳۰۰ میلیون تن غذا تولید کنیم. برای اجرای این سند باید همه دستگاه ها و نهادهای کشور کمک کنند و پای کار بیایند.

در برخی بخش‌های سند امنیت غذایی باید بازنگری صورت گیرد

وی افزود: از نقاط ضعف این سند اجماع در برخی بخش های این سند است؛ به عنوان مثال در میزان آب مصرفی بخش کشاورزی دو عدد متفاوت در سند بیان شده است. از طرفی قرار شده میزان آب مصرفی بخش کشاورزی به ۵۰ میلیارد متر مکعب کاهش پیدا کند و در همین حین تولید محصولات کشاورزی به ۱۶۰ میلیون تن برسد. این کاملا تناقض دارد چرا که برای تولید افزایش محصولات کشاورزی تا حد خودکفایی به ۱۰۰ میلیارد متر مکعب آب نیاز داریم؛ لذا باید یک بازنگری در این بخش صورت بگیرد. همچنین برای چالش ها راهکارهای دقیقی پیدا و عملیاتی کنیم.

انتهای پیام/ کشاورزی



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.