به گزارش مسیر اقتصاد چارچوب تسویه ارز ملی برای تقویت تجارت بین مالزی و هند پیشرفت کرده است. بانک مرکزی مالزی (BNM) در حال بررسی و بهینهسازی پیشنهاد بانک مرکزی هند (RBI) برای توسعه چارچوب تسویه ارز محلی (LCSF) است. این چارچوب بهمنظور تقویت استفاده از رینگیت مالزیایی و روپیه هندی در تجارت ترجیحی دوجانبه طراحی شده است.
رشد تجارت و کاهش وابستگی به دلار آمریکا
وزارت سرمایهگذاری، تجارت و صنعت مالزی (Miti) اعلام کرد که این تلاش نه تنها باعث رشد تجارت ترجیحی میان مالزی و هند خواهد شد، بلکه فرصتهای بیشتری را برای کارآفرینان و سرمایهگذاران دو کشور فراهم میکند.
اجرای تجارت با روپیه میتواند تأثیر مثبتی بر تجارت دوجانبه داشته باشد، زیرا وابستگی به دلار آمریکا را کاهش میدهد. این کاهش وابستگی میتواند بهطور مستقیم هزینههای تراکنش ارزی را کاهش دهد و در نتیجه قیمت کالاها رقابتیتر شود.
تأثیر سفر نخستوزیر مالزی به هند
وزارت سرمایهگذاری مالزی در پاسخ به سؤال سناتور داتوک اِی کسواداس نایر درباره تأثیر تجارت با روپیه بر کاهش هزینه و قیمت کالاها، با اشاره به موفقیت سفر نخستوزیر داتوک سری انور ابراهیم به هند و جلب سرمایهگذاری ۴.۵ میلیارد رینگیتی، اعلام کرد که تجارت دوجانبه با استفاده از رینگیت و روپیه از ۴.۴٪ در سال ۲۰۲۲ به ۴.۸٪ در سال ۲۰۲۳ افزایش یافته است.
نقش بانکهای مالزی و هند در تسویه ارز محلی
طبق اطلاعیه بانک مرکزی هند در ۱۱ ژوئیه ۲۰۲۲، بانکهای هندی موظف به ایجاد سازوکارهایی برای صدور فاکتور، پرداخت و تسویه معاملات تجاری به روپیه شدهاند.
بانک مرکزی مالزی اعلام کرد که تجارت میان مالزی و هند میتواند با استفاده از روپیه تسویه شود و بانک بینالمللی هند در مالزی اولین بانکی است که این مکانیزم را از طریق افتتاح «حساب ویژه روپی وُسترو» با همکاری بانک یونیون هند اجرا کرده است.
علاوه بر این، شرکتهای هندی تشویق شدهاند که از طریق دفاتر منتخب خارجی که توسط بانک مرکزی مالزی در هند منصوب شدهاند، معاملات خود را به رینگیت انجام دهند.
منبع: اجمالزیا
انتهای پیام/ تجارت و دیپلماسی