به گزارش مسیر اقتصاد اداره توسعه صادرات عربستان سعودی با راه اندازی یک راهنمای الکترونیکی جدید، دسترسی کسب و کارهای این کشور به سیستم پشتیبانی پیشرفته را فراهم کرده است.
SEDA با راهنمای دیجیتال جدید، صادرات را تسهیل میکند
اداره توسعه صادرات عربستان سعودی (SEDA) اولین نسخه دیجیتال خدمات تشویقی صادرات خود را معرفی کرد. این راهنما اطلاعات جامعی در مورد مزایای کلیدی، مراحل درخواست و معیارهای واجد شرایط بودن را با هدف ترویج صادرات ارائه میدهد.
به گزارش خبرگزاری سعودی، این ابتکار با هدف کمک به شرکتهای سعودی برای ورود به بازارهای جهانی طراحی شده است و شامل نه مزیت متمایز است که مطابق با مقررات سازمان تجارت جهانی است.
این راهاندازی بخشی از تلاشهای مستمر SEDA برای بهبود محیط صادرات، افزایش آگاهی از روشهای صادرات، توسعه سرمایه انسانی در این بخش و ایجاد فرصتهای جدید برای صادرکنندگان سعودی است.
مشاوره، آموزش و حمایت مالی؛ بسته جامع SEDA برای صادرکنندگان
علاوه بر این، این برنامه با همکاری ذینفعان بخش دولتی و خصوصی به دنبال رفع چالشهای پیش روی صادرکنندگان است. با حمایت از این تلاشها، این برنامه با اهداف چشمانداز ۲۰۳۰ عربستان سعودی مبنی بر تنوعبخشی منابع درآمد ملی همسو است.
این راهنما با توجه به نیازهای خاص صادرکنندگان، طیف گستردهای از فعالیتها را پوشش میدهد، از جمله ثبت نام در پلتفرمهای تجارت الکترونیک، صدور گواهینامه محصول، شرکت در نمایشگاههای بینالمللی تجاری، بازاریابی، تبلیغات، ثبت محصول و تسهیل بازدید از خریداران بالقوه. همچنین این راهنما مشاوره حقوقی و آموزشهای تخصصی نیز ارائه میدهد.
یکی از ویژگیهای قابل توجه این برنامه، مؤلفه مشارکت در هزینهها است. این ابتکار، بخشی از هزینههای مرتبط با ورود شرکتها به بازارهای جدید را جبران میکند و بازپرداختهایی از ۵۰ تا ۷۵ درصد بسته به شرایط و ضوابط خاص ارائه میدهد.
رشد دو رقمی صادرات غیرنفتی عربستان سعودی در طی یک سال اخیر
بر اساس دادههای اداره کل آمار، صادرات غیرنفتی عربستان سعودی در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۴ به ۷۹.۴۸ میلیارد ریال سعودی (۲۱.۱۷ میلیارد دلار) رسید که نسبت به مدت مشابه در سال ۲۰۲۳ افزایش قابل توجه ۱۶.۷۶ درصدی را نشان میدهد.
شایان ذکر است، صادرات این کشور به امارات متحده عربی ۱۹.۵۸ میلیارد ریال سعودی و پس از آن هند با ۶.۷۸ میلیارد ریال سعودی و چین با ۶.۴۸ میلیارد ریال سعودی قرار دارند.
محصولات شیمیایی در صدر صادرات غیرنفتی عربستان سعودی قرار دارند و ۲۵.۵ درصد از کل محمولههای صادراتی را تشکیل میدهند که نشاندهنده افزایش ۵.۳ درصدی نسبت به سال گذشته است. محصولات پلاستیکی و لاستیکی در رتبه دوم قرار دارند و ۲۴.۹ درصد از صادرات را تشکیل میدهند که نشاندهنده رشد ۸.۹ درصدی نسبت به سال گذشته است.
معافیت گمرکی مواد اولیه؛ گامی بزرگ برای افزایش صادرات غیرنفتی
SEDA در اقدامی جدید، علاوه بر برنامه مشوقهای صادراتی، طرح معافیت از حقوق گمرکی برای مواد اولیه صنعتی را نیز اجرا کرده است.
این سرویس که با همکاری وزارت صنعت و منابع معدنی توسعه یافته است، معافیت عوارض گمرکی را برای شرکتهای صنعتی در قبال استفاده از مواد اولیه برای تولید کالاهای صادراتی فراهم میکند. این اقدام با هدف کلی چشمانداز ۲۰۳۰ مبنی بر تنوعبخشی به اقتصاد و افزایش صادرات غیرنفتی همسو است.