۱۴ دی ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۱۹۹۱۲۵ ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۰ دسته: تجارت و دیپلماسی
۰

در جریان سفر اخیر نخست‌وزیر بریتانیا به عربستان سعودی، دو کشور بر تقویت روابط اقتصادی و افزایش تجارت دوجانبه به ۳۰ میلیارد پوند تا سال ۲۰۳۰ تأکید کردند. عربستان سعودی با نگاه به چشم‌انداز ۲۰۳۰ این کشور و بریتانیا مبتنی بر استراتژی صنعتی خود، در حال سرمایه‌گذاری در صنایعی هستند که محرک رقابت‌پذیری جهانی، اشتغال‌زایی و رفاه شهروندان و رشد پایدار خواهد بود. دو طرف از راه‌اندازی پنج منطقه اقتصادی ویژه در عربستان سعودی استقبال کردند که بر صنایع و بخش‌های استراتژیک تمرکز دارند.

به گزارش مسیر اقتصاد در جریان سفر اخیر کی‌ استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا به عربستان سعودی، دو کشور بر اهمیت تقویت روابط اقتصادی و افزایش تجارت دوجانبه به ۳۰ میلیارد پوند (۳۷.۸۹ میلیارد دلار) تا سال ۲۰۳۰ تاکید کردند.

تاکید بر نقش شورای مشارکت راهبردی در تعمیق روابط دو جانبه

کی‌ استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا و محمد بن سلمان، ولیعهد و نخست‌وزیر عربستان سعودی، طی دیدار اخیر خود، پیشرفت‌های قابل توجهی را در زمینه مدرن‌سازی و تنوع‌بخشی به روابط دوجانبه بررسی کردند. علاوه بر این، دو طرف بر اجرای برنامه‌ای بلندپروازانه برای افزایش رفاه متقابل، تقویت امنیت مشترک و مقابله با چالش‌های جهانی توافق کردند.

دو طرف بر اهمیت نقش شورای مشارکت راهبردی عربستان سعودی و بریتانیا در تقویت همکاری‌های مشترک بین دو کشور تاکید کردند. همچنین، آن‌ها ابراز امیدواری کردند که جلسه بعدی این شورا در جریان دیدار بعدی مقامات دو کشور در بریتانیا برگزار شود.

چشم‌انداز ۲۰۳۰ و استراتژی صنعتی؛ دو نیروی محرک همکاری‌های اقتصادی دو کشور

عربستان سعودی و بریتانیا بر اهمیت تقویت روابط اقتصادی و افزایش تجارت دوجانبه تا ۳۰ میلیارد پوند تا سال ۲۰۳۰ و همچنین افزایش سرمایه‌گذاری در هر دو کشور تاکید کردند.

عربستان سعودی با چشم‌انداز ۲۰۳۰ و بریتانیا با استراتژی صنعتی خود، در حال سرمایه‌گذاری در صنایع آینده هستند که محرک رقابت‌پذیری جهانی، اشتغال‌زایی و رفاه شهروندان و رشد پایدار خواهد بود.

دو طرف از پیشرفت قابل توجه در مذاکرات توافق تجارت آزاد با شورای همکاری خلیج فارس استقبال کردند. مقامات دو طرف به مذاکرات فشرده برای نهایی کردن این توافق در اسرع وقت ادامه خواهند داد.

رشد قابل توجه سرمایه‌گذاری‌های سعودی در بریتانیا

رهبران دو طرف از رشد سرمایه‌گذاری‌های دوجانبه استقبال کردند و به سرمایه‌گذاری‌های قابل توجه عربستان سعودی در بریتانیا در سال جاری اشاره کردند. این سرمایه‌گذاری‌ها شامل سرمایه‌گذاری صندوق سرمایه‌گذاری عمومی عربستان (PIF) در فروشگاه Selfridges، فرودگاه Heathrow و همچنین سرمایه‌گذاری بیشتر این صندوق در باشگاه فوتبال نیوکاسل یونایتد می‌شود که بر تقویت روابط بین شمال شرقی انگلستان و عربستان سعودی تاکید دارد.

بریتانیا نیز یکی از بزرگترین سرمایه‌گذاران خارجی در عربستان سعودی است. با تکیه بر موفقیت تأمین مالی قابل توجه ۷۰۰ میلیون دلاری مبتنی بر شریعت در پروژه قدیریه در اوایل سال جاری، سازمان تأمین مالی صادرات بریتانیا (UK Export Finance) برنامه‌هایی را برای افزایش حضور خود در این بازار تا ۶ میلیارد دلار اعلام کرد.

تقویت همکاری سعودی-بریتانیا در بخش انرژی

عربستان سعودی و بریتانیا بر همکاری موجود خود در بخش انرژی تاکید کردند و بر اهمیت تقویت همکاری در زمینه برق، انرژی‌های تجدیدپذیر و هیدروژن پاک تاکید نمودند. این همکاری شامل توسعه سیاست‌ها، مقررات و استانداردهای هیدروژن پاک، مدل‌های کسب‌وکار هیدروژن پاک و همچنین تقویت ظرفیت‌ها به عنوان عاملی کلیدی برای همکاری چندجانبه موفق در بخش هیدروژن پاک است.

دو طرف از راه‌اندازی پنج منطقه اقتصادی ویژه در عربستان سعودی استقبال کردند که بر صنایع و بخش‌های استراتژیک تمرکز دارند و به شرکت‌های بریتانیایی این فرصت را می‌دهند تا از مزایا و مشوق‌های ارائه شده توسط این مناطق در تمام سطوح زنجیره تامین و در بخش‌های مختلف بهره‌مند شوند.

همکاری برای رشد اقتصادی پایدار و توسعه مشارکت‌ها

عربستان سعودی و بریتانیا در این بیانیه بر تعهد خود برای تقویت همکاری در زمینه فناوری‌های پاک، نوآوری انرژی، پایداری و بهداشت تاکید کردند که به رشد اقتصادی پایدار و توسعه مشارکت‌های تجاری بین دو کشور کمک می‌کند. دو طرف توافق کردند که همکاری خود را در زمینه مواد معدنی حیاتی و معدنکاری برای حمایت از زنجیره‌های تأمین مسئولانه، متنوع و مقاوم تقویت کنند.

بریتانیا حمایت قوی خود از چشم‌انداز ۲۰۳۰ عربستان سعودی و تعهد خود به فرصت‌هایی که این چشم‌انداز برای مشارکت دوجانبه ایجاد می‌کند، را مجدداً اعلام کرد. دو طرف از افزایش سریع تعداد بازدیدکنندگان بین دو کشور استقبال کردند و با توجه به اعلام اخیر مسیرهای پروازی جدید و تسهیل روادید در هر دو طرف، منتظر افزایش بیشتر این تعداد هستند.

منبع: Economymiddleeast

انتهای پیام/ تجارت و دیپلماسی



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.