۰۶ دی ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۱۹۸۰۴۴ ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۰ دسته: کشاورزی
۰

قزاقستان با هدف مقابله با کمبود آب و افزایش بهره‌وری در بخش کشاورزی، یارانه‌های دولتی برای خرید و نصب سیستم‌های آبیاری مدرن را به ۸۰ درصد افزایش داده است. این اقدام در راستای برنامه‌ای جامع برای بهبود مدیریت منابع آب در کشور صورت می‌گیرد و انتظار می‌رود که منجر به کاهش ۳۰ درصدی مصرف آب، افزایش ۱.۳ میلیون هکتاری سطح زیر کشت و در نهایت بهبود امنیت غذایی شود.

به گزارش مسیر اقتصاد وزارت منابع آب و آبیاری قزاقستان از افزایش یارانه‌های دولتی برای کشاورزانی که از فناوری‌های صرفه‌جویی آب استفاده می‌کنند، خبر داد. این یارانه‌ها برای هزینه‌های آب آبیاری به ۸۵ درصد افزایش یافته است. هدف از این اقدام تشویق کشاورزان به استفاده گسترده از روش‌های مدرن صرفه‌جویی آب است که انتظار می‌رود مصرف آب را کاهش داده و زمین‌های کشاورزی را گسترش دهد.

ابتکار جدید قزاقستان برای افزایش بهره‌وری آب و گسترش اراضی زیر کشت

بریکبول ماندیبایف، مدیر اداره توسعه فناوری‌های صرفه جویی در آب وزارتخانه، به پتانسیل این ابتکار اشاره کرد. به گفته ماندیبایف، این اقدام باعث خواهد شد تا کشاورزان به سمت استفاده از فناوری‌های جدید و کارآمدتر در آبیاری مزارع خود سوق داده شوند. در نتیجه، پیش‌بینی می‌شود که مصرف آب در بخش کشاورزی تا ۳۰ درصد کاهش یابد و در عین حال، مساحت زمین‌های زیر کشت نیز تا سال ۲۰۳۰ حدود ۱.۳ میلیون هکتار افزایش پیدا کند.

یارانه خرید و نصب سیستم های صرفه جویی آب نیز در سال جاری افزایش یافت و از ۵۰ درصد به ۸۰ درصد رسید.

دیجیتالی‌سازی و فناوری‌های نوین، کلید حل بحران آب در سال‌های آینده

وزارتخانه، برنامه‌ای راهبردی برای حفظ آب در سال‌های ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۶ تدوین کرده است. این برنامه شامل اقداماتی برای بهبود قوانین آب، دیجیتالی‌سازی بخش آب و اجرای فناوری‌های پیشرفته اندازه‌گیری و حفظ آب می‌شود. علاوه بر این، طرح‌های جامع برای معرفی سیستم‌های صرفه‌جویی آب تا سال ۲۰۳۰ نیز تصویب شده است.

تاکید رئیس جمهور قزاقستان بر ضرورت گسترش آبیاری مدرن

زمین‌های کشاورزی قزاقستان ۲۳.۳ میلیون هکتار وسعت دارند که ۱.۹ میلیون هکتار آن عمدتا در مناطق خشک جنوبی کشور آبیاری می‌شود. با این حال، استفاده از فناوری‌های صرفه‌جویی آب همچنان محدود است. در سال ۲۰۲۳، تنها ۱۷ درصد از زمین‌های آبیاری شده (۳۱۲۰۰۰ هکتار) از این فناوری‌ها استفاده کردند و سیستم آبیاری قطره‌ای تنها در ۸۴۰۰۰ هکتار به کار گرفته شد.

قاسم-جومارت توکایف، رئیس جمهور قزاقستان، از کندی پیشرفت در اتخاذ روش‌های صرفه‌جویی آب انتقاد کرد و به هدر رفتن سالانه تا ۴۰ درصد آب در برخی مناطق اشاره کرد. ناکارآمدی بخش کشاورزی باعث شد تا اوایل سال جاری درخواست‌هایی برای اصلاحات فوری مطرح شود.

منبع: Timesca

انتهای پیام/ کشاورزی



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.