به گزارش مسیر اقتصاد با توجه به اضافه شدن سالانه یک میلیون نفر به جمعیت ازبکستان، امنیت غذایی به اولویت اصلی دولت تبدیل شده است.
جمعیت در حالی رو به افزایش است که از سوی دیگر این کشور با محدودیت منابع از جمله زمین زراعی و تامین آب مواجه است. به همین دلیل دولت مجبور است به منظور ایجاد ثبات داخلی در بازارها، بهره وری از منابع موجود را در دستور کار خود قرار دهد.
بر اساس برنامه جدید دولت ازبکستان، این کشور قرار است کشت پنبه و غلات را با هدف تقویت امنیت غذایی بهبود بخشد.
برنامههای حمایتی دولت برای افزایش بهره وری تولید محصولات کشاورزی
در حال حاضر، حدود ۴.۸ میلیون هکتار از اراضی ازبکستان زیر کشت انواع محصولات کشاورزی است. از این مقدار، در بیش از دو میلیون هکتار محصولاتی مانند سیب زمینی، سبزیجات، حبوبات و خربزه کشت میشود. دولت برنامه دارد تا سال آینده، یک سیستم نظارتی برای کاشت و ذخیره این محصولات ایجاد کند.
به همین منظور ازبکستان قصد دارد با راه اندازی یک سیستم حسابداری دقیق برای ۱۰ محصول استراتژیک و کلیدی این کشور، نظارت بر تولید و ذخیره سازی محصولات را تسهیل کند.
علاوه بر ایجاد سیستم نظارتی، شوکت میرضیایف، رییس جمهور ازبکستان دستور داده ۲۶۰ هزار هکتار زمین بین ۸۰۰ هزار کشاورز به ویژه جوانان، با هدف ایجاد اشتغال، افزایش سطح زیر کشت محصولات و تثبیت قیمتها، توزیع شود.
حمایت علمی در کنار بیمه خطرات کشاورزی
حمایت علمی، جذب کمکهای بلاعوض، اصلاح سیستمهای مدیریت کشاورزی و استفاده از فناوریهای نوین به منظور افزایش بهره وری و تولید گونههای پرمحصول از دیگر بخشهای برنامه دولت به منظور تامین امنیت غذایی برای جمعیت رو به رشد این کشور است.
بر اساس این برنامه، مزارع جنگلی در سراسر ازبکستان ایجاد میشود تا مناطق اطراف این جنگلها و مزارع برای کشت محصولات غذایی اختصاص یابد.
دولت همچنین قصد دارد قانون «بیمه خطرات کشاورزی» برای حفاظت از اقتصاد کشاورزی در برابر بلایای طبیعی را اجرایی کند. در حال حاضر، پیش نویس این قانون برای جبران خسارت سرمازدگی ۹ هزار هکتار از باغهای این کشور در تدوین شده است.
منبع: ازبکستان دیلی
انتهای پیام/ کشاورزی