۲۲ آذر ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۱۹۷۷۱۱ ۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۰ دسته: کشاورزی، یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی
۰

روشنعلی یکتای قرابائی نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و روسیه در نشست «الزامات تبدیل ایران به هاب غذایی منطقه» با انتقاد از بی‌عملی برای رفع موانع و مشکلات راهبرد تبدیل ایران به هاب غذایی، به ظرفیت‌ها اشاره کرد و گفت: در این زمینه، «صادرات مجدد» ظرفیت درآمدزایی چند میلیارد دلاری برای کشور ایجاد می‌کند. وی افزود: ما برای توسعه تعاملات به توسعه زیرساخت نیاز داریم که تحقق این امر با مدیریت افراد متبحر امکان دارد.

به گزارش مسیر اقتصاد چهارمین نشست‌ از یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با موضوع «الزامات تبدیل ایران به هاب غذایی منطقه»، سه شنبه ۲۰ آذر ماه ۱۴۰۳ از ساعت ۱۴ الی ۱۷ با همکاری اندیشکده اقتصاد مقاومتی و با میزبانی «اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه» برگزار شد. این نشست، چهارمین نشست تخصصی از یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی بود که در بازه آبان تا اسفندماه سال جاری با موضوع «امنیت غذایی؛ کشاورزی بهره‌ور و تجارت تحریم‌ناپذیر» در حال برگزاری است. یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی فرآیندی چندماهه است که با افتتاحیه شروع شده، سپس با چندین نشست تخصصی ادامه می‎‌یابد و در نهایت با برگزاری اختتامیه در تاریخ ۲۹ بهمن ماه و همزمان با سالروز ابلاغ سیاست‎های کلی اقتصاد مقاومتی به کار خود پایان می‎‌‌دهد. همچنین در جریان این همایش، به جای مقاله «طرح سیاستی» دریافت، بررسی و داوری می‌‎شود تا مورد استفاده تصمیم‌گیران و دستگاه‎ها قرار گیرد.

در این نشست پیرامون راهبرد «تبدیل ایران به هاب غذایی منطقه» و اهداف و آثار این راهبرد پرداخته شد و کارشناسان و مسئولان درباره موانع و الزامات تبدیل شدن ایران به هاب غذایی در دو شاخه ترانزیت و فرآوری گفتگو کردند و نیازمندی‌های هر دستگاه برای تحقق راهبرد «تبدیل ایران به هاب غذایی منطقه» مطرح شد.

«صادرات مجدد» ظرفیت درآمدزایی چند میلیارد دلاری برای کشور ایجاد می‌کند

روشنعلی یکتای قرابائی نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و روسیه در این نشست با اشاره به اینکه چالش‌های تجارت ایران با روسیه بارها مورد بررسی و توجه قرار گرفته است، گفت: کار ما «نشستن» و «گفتن» و «برخاستن» شده است، در حالی که برای رفع چالش‌ها اقدام مهمی انجام نمی‌گیرد و دچار یک دور باطل تکرار شده‌ایم.

وی افزود: در این نشست نکات خوبی مطرح شد ولی این مسائل بارها مطرح شده و همه مطلع شده‌اند؛ اما چرا اتفاق خاصی برای رفع مشکلات نمی‌افتد؟ من در جمع بسیاری از مسئولین این حوزه مشکلات را مطرح کرده‌ام ولی هیچ کدام اقدام خاصی نکرده‌اند. بحث صادرات مجدد در این نشست مطرح شد؛ صادرات مجدد ظرفیت درآمدزایی چند میلیارد دلاری برای کشور دارد ولی مغفول مانده است.

یکتای قرابائی گفت: امروز مشخص نیست ما برای چه کسی صحبت میکنیم ولی هیچ اثری در عملکرد مسئولین دیده نمی‌شود. امروز نماینده دولت حضور دارند و در دولت قبل نیز ایشان فعال بودند و انتظار می‌رود دولت اقدامات بهتری انجام دهد. مشکلات به قدری زیاد است که نمی‌توان در حضور مهمان خارجی این نشست مطرح کرد.

برای توسعه تعاملات به توسعه زیرساخت نیاز داریم

وی افزود: وقتی نرخ برابری ریال به روبل به شدت پر نوسان است و در سه هفته اخیر نزدیک به ۵۰ درصد افزایش یافته، از کدام سود برای این تجارت صحبت کنیم؟

نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و روسیه گفت: ما برای توسعه تعاملات به توسعه زیرساخت نیاز داریم؛ چه کسی میتواند این امر را محقق کند؟ مردانی که تبحر کامل دارند و ضمن پایش می‌توانند شرایط را مدیریت کنند و این امر را محقق کنند. امروز ما سامانه جامع تجارت داریم یعنی همه اطلاعات بانک، گمرک، سازمان توسعه تجارت، قرنطینه و همه اطلاعات دیگر در این سامانه جمع شده است و بازرگان باید بدون نیاز حضوری، همه کارهای خود را به صورت غیر حضوری انجام دهد. اما وقتی به هرکدام از این نهادها سر بزنید، افراد زیادی سرگردان هستند که به کارشان رسیدگی نمی‌شود.

وی افزود: متاسفانه مهمان داریم و من نمیتوانم خیلی از مسائل را مطرح کنم. تنها مشکلات کسانی رفع می‌شود که رابطه داشته باشند و من این مسئله را تجربه کرده‌ام.

انتهای پیام/ کشاورزی



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.