به گزارش مسیر اقتصاد سومین نشست از یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با موضوع «چالشها و ظرفیتهای زیستبوم دانشبنیان غذا و کشاورزی»، سهشنبه ۱۳ آذرماه ۱۴۰۳ از ساعت ۹ الی ۱۲ با همکاری اندیشکده اقتصاد مقاومتی و با میزبانی «معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری» برگزار شد. » این نشست، سومین نشست تخصصی از یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی بود که در بازه آبان تا اسفندماه سال جاری با موضوع «امنیت غذایی؛ کشاورزی بهرهور و تجارت تحریمناپذیر» در حال برگزاری است. یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی فرآیندی چندماهه است که با افتتاحیه شروع شده، سپس با چندین نشست تخصصی ادامه مییابد و در نهایت با برگزاری اختتامیه در تاریخ ۲۹ بهمن ماه و همزمان با سالروز ابلاغ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی به کار خود پایان میدهد. همچنین در جریان این همایش، به جای مقاله «طرح سیاستی» دریافت، بررسی و داوری میشود تا مورد استفاده تصمیمگیران و دستگاهها قرار گیرد.
در این نشست به چگونگی استفاده از فناوری های نوین برای رفع چالشهای فعلی امنیت غذایی پرداخته شد و کارشناسان نقش آفرینی مطلوب دولت و بخش خصوصی را در توسعه دانش بنیان کشاورزی تبیین کردند.
امنیت بذر ضامن امنیت غذایی
سیدباقر محمودی رئیس هیئت مدیره شرکت پیشگامان گیاهان زراعی در این نشست گفت: بذر یک نهاده است و در جاهای دیگری به عنوان کالا از آن یاد میشود؛ اما من میگویم بذر یک بسته فناورانه است. کود و سم و بذر میتواند تنها با بذر وارد زمین کشاورزی شود. بذر دانه نیست و برخی مواقع هم بذر را با ارقام اشتباه میگیرند.
وی افزود: توجه به بذر به معنای تغییر الگوی تولید به سمت صنعت واقعی است و تولید را از «کشاورزی معیشتی» خارج میکند؛ اما هنوز در کشور به بذر به عنوان صنعت نگاه نمیکنیم. اگر میخواهیم امنیت غذایی داشته باشیم باید امنیت بذر وجود داشته باشد.
۲ میلیون تن تقاضای بذر در مقابل ۵۰۰ هزار تن تولید
رئیس هیئت مدیره شرکت پیشگامان گیاهان زراعی گفت: در کشور ۲ میلیون تن تقاضای بذر داریم ولی صرفا ۵۰۰ هزار تن بذر تولید میکنیم. هر چه عدد تولید بذر بالاتر برود کشاورزی هم سطح بالاتری خواهد داشت. ما سومین تولیدکننده هندوانه جهان هستیم اما بذر هندوانه نداریم.
وی افزود: صنعت بذر ۴ سطح اصلاح و تهیه بذر، نظام تولید بذر، تکنولوژی و فرآوری بذر و تبلیغ و فروش بذر در بازار دارد. ما در کشور و در معاونت علمی از ابتدا یعنی اصلاح و تهیه بذر آغاز میکنیم اما در کشور ترکیه به جای شروع از اصلاح بذر، از اواسط این مراحل یعنی تکنولوژی و فرآوری بذر شروع کردهاند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: ۵۰ شرکت دانشبنیان بذر داریم که ۱۲ شرکت در حوزه سبزی و صیفی و ۱۵ شرکت در حوزه گیاهان زراعی، ۲ شرکت در حوزه گیاهان دارویی، ۲ شرکت در حوزه گیاهان زینتی و ۳ شرکت در فرآوری بذر فعال هستند.
انتهای پیام/ کشاورزی