به گزارش مسیر اقتصاد سومین نشست از یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با موضوع «چالشها و ظرفیتهای زیستبوم دانشبنیان غذا و کشاورزی»، سهشنبه ۱۳ آذرماه ۱۴۰۳ از ساعت ۹ الی ۱۲ با همکاری اندیشکده اقتصاد مقاومتی و با میزبانی «معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری» برگزار شد. » این نشست، سومین نشست تخصصی از یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی بود که در بازه آبان تا اسفندماه سال جاری با موضوع «امنیت غذایی؛ کشاورزی بهرهور و تجارت تحریمناپذیر» در حال برگزاری است. یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی فرآیندی چندماهه است که با افتتاحیه شروع شده، سپس با چندین نشست تخصصی ادامه مییابد و در نهایت با برگزاری اختتامیه در تاریخ ۲۹ بهمن ماه و همزمان با سالروز ابلاغ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی به کار خود پایان میدهد. همچنین در جریان این همایش، به جای مقاله «طرح سیاستی» دریافت، بررسی و داوری میشود تا مورد استفاده تصمیمگیران و دستگاهها قرار گیرد.
در این نشست به چگونگی استفاده از فناوری های نوین برای رفع چالشهای فعلی امنیت غذایی پرداخته شد و کارشناسان نقش آفرینی مطلوب دولت و بخش خصوصی را در توسعه دانش بنیان کشاورزی تبیین کردند.
دریافت طرحهای سیاستی برای حل مشکلات کشور شایسته تقدیر است
رضا بخشیآنی معاون توسعه اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی ریاست جمهوری در ابتدای صحبتهای خود با قدردانی و تشکر از اندیشکده اقتصاد مقاومتی برای برگزاری همایشهای سالانه در حوزه اقتصاد مقاومتی گفت: همایشهای اقتصاد مقاومتی سابقه حدود ۱۰ دوره برگزاری دارد و رویکرد جدید آن مبنی بر دریافت طرحهای سیاستی برای حل مشکلات کشور شایسته تقدیر است.
تعداد شرکتهای دانشبنیان در حوزه کشاورزی کم است
وی افزود: تعداد شرکتهای دانشبنیان در حوزه کشاورزی صرفا ۵ درصد از مجموع شرکتهای دانش بنیان را در بر می گیرد و این آمار هنوز مناسب نیست. این در حالی است که یک سوم کل تجارت خارجی کشور (صادرات و واردات) مربوط به حوزه کشاورزی است که بازار بزرگی به اندازه ۲۳-۲۴ میلیارد دلار محسوب میشود.
بخشیآنی با اشاره به اینکه آمارهای مربوط به تجارت کشاورزی قابل توجه است، اظهار داشت: اگر سال ۱۳۹۴ به عنوان سال پایه در نظر گرفته شود، واردات حدود ۸.۹ میلیارد دلار و صادرات حدود ۵.۵ میلیارد دلار است و بنابراین تراز منفی حدود ۳.۵ میلیارد دلاری در آن سال وجود داشت؛ اما این تراز منفی در سال ۱۴۰۲ به ۱۱ میلیارد دلار رسیده است.
ارزبری بالای حوزه کشاورزی دلیل سرمایهگذاری علمی در آن است
وی افزود: بنابراین حوزه کشاورزی ارزبری بالایی دارد که نیاز است سرمایهگذاری در این بخش با توجه به اقلیم مناسب ایران انجام بگیرد. اقلیمی که در بسیاری از کشورهای دیگر جهان وجود ندارد.
معاون توسعه اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی ریاست جمهوری گفت: کشورهای دیگر با اینکه دچار خشکی بیشتری هستند اما ۵۰ درصد مصرف آب را کاهش دادهاند. شرکتهای دانشبنیان در همین راستا میتوانند نقشآفرینی کنند. همچنین زیست بوم دانش بنیان در حوزه صادرات و ارتقاء کیفیت تولید برای رسیدن به استانداردهای اروپایی نیز میتواند کمک کند.
بخشیآنی در پایان خاطرنشان کرد: ما در واردات بذر جزو ۲۰ کشور اول دنیا هستیم بنابراین ضروری است شرکتهای دانش بنیان در این حوزه فعال شوند. به طور کلی یکی از مشکلات شرکتهای دانشبنیان دسترسی به بازار است و اگر خرید تضمینی محصولاتشان همه ساله انجام بگیرد میتوانند به عنوان بخش خصوصی که بازار برایشان مهم است ادامه فعالیت دهند. وزارت جهاد کشاورزی میتواند این خرید را تضمین کند و معاونت علمی هم در حوزه سرمایهگذاری تولید میتواند به بخش خصوصی کمک کند.
انتهای پیام/ کشاورزی