۲۲ آذر ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۱۹۷۰۱۶ ۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۰ دسته: انرژی
۰

لیتوانی با توجه به برنامه‌های این کشور رشد بیش از ۶ برابری مصرف برق تا سال ۲۰۵۰ را پیش بینی کرده است. برای تأمین این انرژی و مدیریت نوسانات تولید انرژی‌های تجدیدپذیر، این کشور ساخت رآکتورهای هسته‌ای کوچک (SMR) را بررسی و آغاز خواهد کرد. لیتوانی و آمریکا توافقنامه‌ای برای همکاری در این زمینه امضا کرده‌اند که شامل مطالعات فنی، اقتصادی و ایمنی برای ساخت این رآکتورها می‌شود.

به گزارش مسیر اقتصاد جنیفر گرانهولم، وزیر انرژی ایالات متحده آمریکا و داینیوس کریویس، وزیر انرژی موقت لیتوانی، توافقنامه‌ای بین‌ دولتی برای همکاری در توسعه برنامه انرژی هسته‌ای غیرنظامی لیتوانی، با تمرکز ویژه بر استقرار راکتورهای کوچک مدولار (SMRs) امضا کردند.

راکتورهای هسته‌ای کوچک، راهکار لیتوانی برای تامین برق پاک

لیتوانی با هدف دستیابی به اقتصاد خنثی از نظر آب و هوا تا دهه ۲۰۵۰، استراتژی استقلال انرژی ملی را تدوین کرده است. وزارت انرژی این کشور اعلام کرده است که فرآیندهای کاهش کربن نیازمند افزایش قابل توجهی در مصرف برق است و پیش‌بینی می‌شود که این میزان تا دهه ۲۰۵۰ از ۱۲ تراوات ساعت فعلی به ۷۴ تراوات ساعت افزایش یابد.

انتظار می‌رود بیشترین رشد مصرف برق بین سال‌های ۲۰۳۰ تا ۲۰۴۰ به وقوع پیوندد. وزارتخانه لیتوانی تاکید می‌کند که برای متعادل کردن مصرف رو به رشد و همچنین تولید برق فراوان از انرژی‌های بادی و خورشیدی، نیاز به ظرفیت‌های تولید برق مدیریت شده جدیدی است. بنابراین، استراتژی استقلال انرژی ملی و برنامه عمل ملی انرژی و آب و هوا، ارزیابی ساخت احتمالی راکتورهای هسته‌ای کوچک نسل چهارم (SMRs) در لیتوانی را در نظر گرفته‌اند. لیتوانی باید در سال ۲۰۲۸ در مورد ساخت چنین راکتورهایی تصمیم‌گیری کند.

گزارش جامع ایالات متحده برای ارزیابی فناوری SMR در لیتوانی

وزارت انرژی لیتوانی اعلام کرده است که توافقنامه همکاری جدید با ایالات متحده پیش‌بینی می‌کند که تا آن زمان ایالات متحده گزارشی از ارزیابی فناوری را تهیه خواهد کرد که شامل تحلیل بازار فناوری SMR، خطرات فناوری SMR و ارزیابی چرخه عمر چنین تاسیسات راکتوری، تحلیل مکان‌یابی تاسیسات هسته‌ای جدید و همچنین بررسی احتمالی توافقات تامین مالی و منابع پروژه خواهد بود.

علاوه بر همکاری در زمینه استقرار SMRها، این توافقنامه تبادل کارشناسان را برای اطمینان از ارتقای بالاترین استانداردهای ایمنی و امنیت، تقویت حفاظت فیزیکی و امنیتی برای تمامی تاسیسات هسته‌ای غیرنظامی در لیتوانی و همچنین مشاوره در مورد بهترین شیوه‌های مربوط به برچیدن و مدیریت سوخت و توسعه نیروی کار را پیش‌بینی می‌کند.

وزارتخانه لیتوانی خاطرنشان کرد که ارزیابی تکمیل شده برای تهیه گزارشی در مورد توسعه انرژی هسته‌ای، پیش‌بینی توسعه آن در سیستم انرژی لیتوانی، انتخاب فناوری، مدل عملیاتی، فرصت‌های مشارکت زنجیره تامین محلی در پروژه، تغییرات لازم در محیط نظارتی، اطلاع‌رسانی عمومی و آموزش متخصصان، و موارد دیگر مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

ارزیابی همه جانبه برای تصمیم‌گیری در مورد آینده انرژی لیتوانی



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.