به گزارش مسیر اقتصاد دومین نشست از یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با موضوع «تنوع مبادی و اصلاح الگوی واردات غذای اساسی»، یکشنبه ۴ آذرماه ۱۴۰۳ از ساعت ۱۴ الی ۱۷ با همکاری اندیشکده اقتصاد مقاومتی و با میزبانی «مرکز مبادله ایران» برگزار شد. این نشست، دومین نشست تخصصی از یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی بود که در بازه آبان تا اسفندماه سال جاری با موضوع «امنیت غذایی؛ کشاورزی بهرهور و تجارت تحریمناپذیر» در حال برگزاری است. یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی فرآیندی چندماهه است که با افتتاحیه شروع شده، سپس با چندین نشست تخصصی ادامه مییابد و در نهایت با برگزاری اختتامیه در تاریخ ۲۹ بهمن ماه و همزمان با سالروز ابلاغ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی به کار خود پایان میدهد. همچنین در جریان این همایش، به جای مقاله «طرح سیاستی» دریافت، بررسی و داوری میشود تا مورد استفاده تصمیمگیران و دستگاهها قرار گیرد.
در این نشست به بررسی الگوی تامین کالای اساسی از محل واردات پرداخته شد و کارشناسان، راهکارها و الزاماتی برای تحریم ناپذیر کردن نظام تامین کالای اساسی وارداتی ارائه و پیشنهاد کردند.
تنظیم مصارف و منابع ارزی در واردات کالای اساسی لازم است
محمدمهدی نهاوندی عضو هیئت مدیره اتحادیه واردکنندگان نهادههای دام و طیور ایران با اشاره به اینکه چالش های حوزه واردات به دو بخش درونزا و برون زا تقسیم میشود که برهم اثر نیز میگذارند، اظهار داشت: در اینجا فقط یه عوامل درونزا میپردازم؛ یکی از مسائل مهم، ابهام در تعادل منابع مورد نیاز و میزان مصرف در کشور برای تأمین حداقل سفره مردم است.
وی افزود: وزارت جهاد کشاورزی سعی کرده است این تعادل را ایجاد کند ولی هنوز کامل نیست، پس یکی از کارهایی که وزارت جهاد باید انجام دهد تنظیم مصارف و منابع برای الگو قرار گرفتن همه دستگاه ها است.
یک اتاق فکر فرا قوهای برای حل مسائل بخش کشاورزی نیاز است
نهاوندی با اشاره به اینکه مسئله بعدی، حکمرانی جزیره ای در کشور است گفت: هر دستگاهی در کشور دنبال این است که از این سفره برای خودش مثلا با تعرفه گذاری و… جمع کند. به نظر میرسد یک اتاق فکر فرا قوه ای برای حل این موضوع نیاز است.
وی افزود: همچنین تغییرات سریع مدیریتی در کشور بغرنج است که طی چند سال چند وزیر و سایر مدیران عوض شده اند؛ وزرا اگر مدت بیشتری بمانند فهم مشترکی پیدا میکنیم و زبان همدیگر را میفهمیم.
نهاوندی با اشاره به اینکه رسوب برخی سیاست های کهنه و برخی دستگاه های معتاد به اجرای این سیاست ها، یک مسئله است، گفت: مثلا از سال ۹۳ شرکت بازرگانی دولتی و پشتیبانی امور دام نوع تنظیم بازاری که فرض گرفته اند همچنان ادامه دارد.
وی افزود: مسائل دیگر شامل بی اعتمادی دولتی ها به بخش خصوصی، تأثیرگذاری گروه ها و افراد خاص بر سیاست های کشور است که نباید نظام تصمیم گیری با الگو گیری از ذی نفعان خاص باشد و همه باید در تصمیم گیری مشارکت داشته باشند.
اولویت حل مسئله «تسویه ارزی» در واردات کالای اساسی
نهاوندی با اشاره به اینکه از وقتی اتحادیه اروپا بنادر دریای خزر را تحریم کرد ۱۰ دلار کرایه دریای خزر گران شد، گفت: قطعا چالش های بیرونی زیاد و آسیب زا است و برای ما چالش هایی ایجاد میکند، در مورد محدودیت های برون زا ابزارهای ما کمتر است اما در مورد موارد درون زا ابزارهای زیادی وجود دارد که به شدت تاثیر گذار است.
وی با اشاره به اینکه «تسویه ارزی» اولویت حل مسئله در واردات کالای اساسی است، افزود: تهاتر نفت از اقدامات خیلی خوب و موثر در دو سه سال گذشته بوده و هزینه های تهاتر نسبت به سایر روش ها کمتر است. تهاتر نفت و غلات هزینههای واردات را کاهش داده است و باید ادامه پیدا کند.
انتهای پیام/ کشاورزی