به گزارش مسیر اقتصاد نشست «کشاورزی و مسئله آب؛ بحران مدیریت یا بحران اقلیم» روز سه شنبه ۲۹ آبانماه ۱۴۰۳ از ساعت ۱۴ الی ۱۷ و با میزبانی «سازمان ملی بهرهوری ایران»، با حضور جمعی از اساتید و صاحبنظران و فعالان این حوزه برگزار شد. این نشست، اولین نشست تخصصی از یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی بود که در بازه آبان تا اسفندماه سال جاری با موضوع «امنیت غدایی؛ کشاورزی بهرهور و تجارت تحریمناپذیر» در حال برگزاری است. یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی فرآیندی چندماهه است که با افتتاحیه شروع شده، سپس با چندین نشست تخصصی ادامه مییابد و در نهایت با برگزاری اختتامیه در تاریخ ۲۹ بهمن ماه و همزمان با سالروز ابلاغ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی به کار خود پایان میدهد. همچنین در جریان این همایش، به جای مقاله «طرح سیاستی» دریافت، بررسی و داوری میشود تا مورد استفاده تصمیمگیران و دستگاهها قرار گیرد.
در اولین نشست از این همایش به انتقال تصدی گری بر منابع آب کشور به بخش کشاورزی و میزان بهره وری مصرف آب و رشد بخش کشاورزی پرداخته شد.
ارتقای بهره وری آب در بخش کشاورزی مطالبه ملی است
آتنا کشوری رئیس گروه کشاورزی و محیط زیست سازمان ملی بهره وری با تاکید بر ضرورت تحول نوع آبیاری سنتی در بخش کشاورزی در کلام رهبری، ارتقای بهره وری آب در بخش کشاورزی را مطالبه ملی دانست. به گفته وی در این راستا سازمان بهره وری اقدام به تدوین مدلهای پایش بهره وری آب کرد.
کشوری افزود: به نظر می رسد از نظر سیاستگذاران و مجریان بخش کشاورزی، سیاست توسعه کشت دیم مغفول مانده و بهره وری آب به ازای هر واحد محصول کشاورزی نیز نسبت به میانگین جهانی بالاتر است. به همین دلیل در بحث ارتقای بهره وری آب در برنامه هفتم تکالیفی بر عهده وزارت جهاد گذاشته شده است.
میزان بهره وری مصرف آب نسبت به سایر کشورها بسیار پایین است
این کارشناس سازمان بهره وری با ارائه آماری مقایسه ای از شاخص بهره وری آب در کشور گفت: میزان تولید ناخالص داخلی به ازای مصرف هر متر مکعب آب در کشور نسبت به سایر کشورها بسیار پایین است و رشد آن طی سال های اخیر نیز بسیار پایین بوده به نحوی که از ۲ واحد به ۴ واحد رسیده است.
وی در پایان با اشاره به اقدامات سازمان ملی بهره وری در حوزه بهره وری آب گفت: با کمک وزارتخانه های مربوطه در این حوزه در حال طراحی مدل های ارتقای بهره وری با تکیه بر سه رویکرد «پیامدمحوری»، «حل مسئله» و «تمرکز و همسویی» هستیم.
انتهای پیام/ کشاورزی