به گزارش مسیر اقتصاد افتتاحیه یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی امروز ۲۱ آبان ماه با موضوع «امنیت غذایی؛ کشاورزی بهرهور و تجارت تحریمناپذیر» در مجلس شورای اسلامی برگزار شد. در ابتدای این رویداد مهدی سروی، دبیر افتتاحیه همایش ضمن ارائه گزارشی در خصوص کیفیت طراحی این همایش و بیان محورهای اصلی آن، برنامه آتی همایش از جمله برگزاری نشستهای تخصصی تا برگزاری اختتامیه در انتهای بهمن ماه را ارائه کرد.
سروی در این افتتاحیه گفت: این همایش سالانه، معتبرترین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی است که در سال جاری با همکاری دستگاههای مختلف به ویژه وزارت جهاد کشاورزی در بازهای سه تا شش ماهه در حوزه امنیت غذایی برگزار میشود. بهبود کیفیت تصمیم گیری، هدف اصلی این همایش است که برای رسیدن به آن به جای برگزاری یک همایش یک روزه، برگزاری چندین نشست تخصصی در دستورکار قرار دارد و بعد از همایش نیز جمعبندیهای همایش از طرف اندیشکده اقتصاد مقاومتی پیگیری میشود؛ کما اینکه در سالهای قبل اندیشکده اقتصاد مقاومتی مصوبات و پیشنهادهای تولید شده در همایش سالانه را در موضوعات مرتبط پیگیری کرد و تا جای ممکن به مرحله اجرا رساند.
وی افزود: ویژگی جدی این همایش این است که به جای دریافت مقاله به شیوه مرسوم، طرح سیاستی را جایگزین کرده که هدف آن کمک به تصمیم سازی و رفع مشکلات کشور است و این روش تا به حال دستاوردهای مطلوبی داشته و مورد استقبال دستگاههای اجرایی نیز قرار گرفته است. طرحهای سیاستی به جای آنکه صرفا رویکرد علمی داشته باشد، ناظر بر اجرا نیز هست و به تصمیم سازی برای رفع مشکلات کمک میکند.
بند ۶ و ۷ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی به صورت مستقیم به امنیت غذایی اشاره دارد و پیشنهاد اصلی، افزایش تولید داخلی و تنوع بخشی به واردات کالاهایی است که در میانمدت امکان افزایش تولید آنها وجود ندارد. در جلسات مختلف با مشاوران، اعضای محترم کمیته علمی و کارشناسان اندیشکدههای مختلف، عنوان این همایش انتخاب شد و تلاش ما این است که متناسب با دو بند مذکور سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی پیشنهادهایی را برای بهبود شرایط امنیت غذایی و کاهش آسیبهای این حوزه تهیه کنیم.
محورهای یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی
سروی در ادامه ضمن بیان محورهای یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی، ۵ محور اصلی و ۲۲ زیرمحور آن را برشمرد که به قرار زیر است:
منابع و نهادهها
– مولدسازی مراتع و دیمزارها
– تغییر کاربری و مقیاس اراضی کشاورزی
– حفظ و ارتقای عملکرد بذر، کود و منابع ژنتیکی دامی
– تنوع بخشی به خوراک دام و طیور
– مدیریت تأمین و مصرف آب
سیاستهای تولید
– الگوی تولید پایدار متناسب با شرایط اقلیمی
– شیوههای حمایت و پوشش ریسک
– گسترش ابزارهای تأمین مالی
– ارتقای بهره وری و تولید دانش بنیان
– توسعه و نظام بخشی به تولید قراردادی
مدیریت بازار
– سیاستهای رفاهی همسو با تولید
– نظام معاملات و سامانههای بازاررسانی
– کارآمدسازی زنجیره تامین و مدیریت ذخایر راهبردی
– اثر متغیرهای کلان بر بازار محصولات کشاورزی
تجارت و بازرگانی
– اصلاح الگو و تنوع مبادی واردات کالای اساسی
– توسعه صنایع غذایی و تبدیلی با تأکید بر ارزآوری
– تبدیل ایران به هاب غذایی منطقه
– توافقات و اتحادیه های بین المللی
نهادها و بازیگران
– مدیریت یکپارچه تولید، تجارت و تنظیم بازار
– جایگاه مردم، روستاییان و عشایر در نظامهای بهرهبرداری
– الگوی نقشآفرینی نهادهای عمومی و تشکلهای صنفی
– نظام بخشی به مراکز پژوهشی و تولید آمار
برگزاری نشستهای تخصصی حول محورهای اصلی همایش
مدیر گروه کشاورزی اندیشکده اقتصاد مقاومتی در پایان گفت: بعد از افتتاحیه قرار است حدود ۱۰ نشست تخصصی در موضوعات مختلف مرتبط با محورهای اصلی همایش برگزار شود و در هرکدام تلاش شده است از کارشناسان مرتبط و دستگاههای اجرایی دعوت به عمل آید. اختتامیه این همایش نیز در انتهای بهمن ماه و مصادف با ابلاغ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب برگزار خواهد شد. در پایان امیدواریم بتوانیم با انتشار کتابچه همایش، گامی در راستای بهبود امنیت غذایی کشور برداریم.
انتهای پیام/ کشاورزی
بسمه تعالی
برای برون رفت از مغضلات بخش تولید محصولات کشاورزی و تامین امنیت غذایی ، اب و انرژی با توجه به منویات مقام معظم رهبری در پیرامون بسط و گسترش اقتصاد توسط مردمی سازی و هر کجا که نقش مردم در اقتصاد بوده کشور انجا موفق بوده است . و از طرفی با وجود پتانسیل های موجود در ظرفیت های مالی و اداری مربوط به تشکلهای تعاونی های کشاورزی روستایی که نقش بسزایی در بخش تولید ، توزیع ، فروش ، ،خرید ، صادرات ، واردات و ... دارند و بعنوان پیشران در بخش کشاورزی میباشند ،
به همین منظور پیشنهاد میگردد با توانمندی سازی این تعاونی ها در غالب شرکت های مادر تخصصی و مادر حمایتی و بر گرفته از دانش بنیان با تشکیل یک زنجیره ( هلدینگ ) با نگاه ملی و کشوری نه خصوصی ، کلیه تعهدات بخش تولید اعم از دام ، طیور ، زراعت ، باغبانی ، ابزی پروری و ... جهاد کشاورزی به این تشکلها سپرده شود و جهاد در پیرامون اقتصاد و تولید فقط حالت کنترل نظارتی را اعمال نماید و خود وارد موضوع تولید و رقابت با مردمی سازی نگردد .
کلیه اموال اعم از دارایی های نقدینگی بودجه های مصوب و کلیه امکانات از قبیل ابنیه و مستغلات مانند سردخانه ها و کشتارگاهای دولتی و .... را به هلدینگ بسپارد
پیشرفت در توسعه اقتصاد پایدار و تامین امنیت غذای سفره مردم و همچنین مازاد تولید به صادرات را آن زمان شاهد خواهیم بود .