۰۱ آذر ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۱۹۴۹۰۲ ۲۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۰ دسته: دولت و حکمرانی، رژیم صهیونیستی کارشناس: میلاد صادقی
۰

گزارش موسسه واتسون دانشگاه براون نشان می‌دهد که دولت ایالات متحده از اکتبر ۲۰۲۳ تا سپتامبر ۲۰۲۴ حداقل ۲۲ میلیارد دلار کمک نظامی به اسرائیل ارائه کرده است. این کمک‌ها در طول ۶۶ سال به ۲۲۱.۲ میلیارد دلار رسیده و موجب شده اسرائیل بیش از ۷۰ درصد از هزینه‌های جنگ اخیر خود را پوشش دهد و توان نظامی خود را تقویت کند. ایالات متحده با فراهم کردن تجهیزات نظامی پیشرفته و تسلیحات، نقش اساسی در ادامه درگیری‌ها و تقویت موقعیت نظامی اسرائیل داشته است.

به گزارش مسیر اقتصاد گزارشی از موسسه واتسون دانشگاه براون نشان می‌دهد که از آغاز جنگ، ایالات متحده بیش از ۲۲ میلیارد دلار کمک نظامی به اسرائیل اختصاص داده است. مبلغ تقریبی ۱۷.۹ میلیارد دلار صرف کمک‌های نظامی مستقیم به اسرائیل شد و ۴.۸۶ میلیارد دلار برای عملیات نظامی آمریکا در منطقه جنگی، از جمله اقدامات علیه نیروهای انصارالله یمن، مانند استقرار ناوهای هواپیمابر و باتری‌های دفاع هوایی در منطقه، هزینه شد.

کمک‌های نظامی آمریکا به اسرائیل در طول جنگ به ۲۲ میلیارد دلار رسید

این موسسه در مقاله اخیر خود با عنوان «هزینه‌های ایالات متحده برای عملیات نظامی اسرائیل و عملیات‌های مرتبط آمریکا در منطقه، ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تا ۳۰ سپتامبر ۲۰۲۴»، مقاله را با این جمله آغاز کرده است: برای عموم مردم آمریکا، روزنامه‌نگاران و اعضای کنگره، درک دقیق میزان تجهیزات نظامی و کمک‌های مالی که دولت آمریکا به ارتش اسرائیل در طول سال گذشته جنگ ارائه کرده است، دشوار بوده است. همچنین آگاهی عمومی آمریکا از هزینه‌های عملیات‌های نظامی خود ایالات متحده در منطقه غرب آسیا کم است.

مبلغ کل کمک های آمریکا از آغاز جنگ، بر اساس نرخ ارز متوسط بانک اسرائیل در سال گذشته، حدود ۸۵ میلیارد شِکل (۲۲ میلیارد دلار) بوده است. بیشتر این کمک‌ها تحویل داده شده است، اما حدود ۵.۲ میلیارد دلار آن تنها در سال آینده خواهد رسید. بر اساس برآوردهای رسمی بانک اسرائیل، هزینه کل جنگ حدود ۲۵۰ میلیارد شِکل (۶۵ میلیارد دلار) برآورد می‌شود که حدود ۱۱۸ میلیارد شِکل (۳۱ میلیارد دلار) آن مربوط به هزینه های نظامی از جمله هزینه های عملیاتی ارتش، جایگزینی تجهیزات نظامی، مهمات و پشتیبانی لجستیکی است. بنابراین، با یک محاسبه ساده، ایالات متحده حدود ۷۰ درصد از تلاش جنگی را تامین مالی کرده است.

آیا اسرائیل بدون کمک آمریکا می‌توانست جنگ را ادامه دهد؟

اگرچه این محاسبه به دلیل جریان نقدی در طول زمان (فاصله بین هزینه‌های واقعی و دریافت وجوه) دقیق نیست، اما شکی نیست که بدون کمک آمریکا، کسری بودجه دولت برای سال‌های ۲۰۲۴-۲۰۲۵ (یکی از بالاترین‌ها در تاریخ اسرائیل) حدود ۴.۳ درصد بیشتر از تولید ناخالص داخلی و مقداری غیرقابل مدیریت خواهد بود. بنابراین، جای تردید است که جنگ بدون کمک ایالات متحده با شدت یا دامنه فعلی خود انجام می‌شد.

این مقاله بر اهمیت استراتژیک تأمین مالی و توسعه سیستم‌های دفاع موشکی توسط ایالات متحده، از جمله گنبد آهنین، سپر داوود و پیکان، تأکید می‌کند. علاوه بر این، به دلیل تشدید درگیری، تسلیح مجدد سریع سلاح‌ها و مهمات اسرائیل، از جمله مهمات توپخانه، بمب‌ها، مهمات هدایت شونده دقیق و موشک‌های ضد تانک، نقش اصلی را ایفا کرده است.

این مطالعه خاطرنشان می‌کند که مبلغ هنگفتی که قبلا تصویب شده بود، تنها دور اول بود. در ۱۳ آگوست امسال، رئیس جمهور آمریکا معاملات تسلیحاتی جدیدی به ارزش ۲۰.۳ میلیارد دلار اعلام کرد که شامل فروش جنگنده‌های اف-۱۵ بوئینگ نیز می‌شود. این بسته شامل ۵۰ جنگنده اف-۱۵ جنگی (۱۸.۸ میلیارد دلار)، بیش از ۳۲۰۰۰ مهمات تانک (۷۷۴ میلیون دلار)، خودروهای تاکتیکی (۵۸۳ میلیون دلار)، ۳۰ موشک پیشرفته هوا به هوای میان‌برد (۱۰۲ میلیون دلار) و ۵۰ هزار گلوله خمپاره (۶۱ میلیون دلار) است. طبق این مطالعه، پنتاگون تاریخ‌های تحویل این سیستم‌ها را بین سال‌های ۲۰۲۶ (گلوله‌های خمپاره) و ۲۰۲۹ (برای اف-۱۵ها) به‌روزرسانی کرده است.

اسرائیل، بزرگترین دریافت‌کننده کمک‌های نظامی آمریکا

این سند بر جایگاه اسرائیل به عنوان رژیمی که بیشترین کمک‌های آمریکا را از زمان جنگ جهانی دوم دریافت کرده است، تاکید می‌کند. این کمک‌ها در طول ۶۶ سال به ۲۲۱.۲ میلیارد دلار رسیده است. کمک‌های دولت بایدن به اسرائیل در سال گذشته نه تنها بیش از هر سال دیگری در تاریخ روابط دو رژیم متحد بوده است، بلکه با افزایش چشمگیر ۲۵ درصدی نسبت به رکورد قبلی ۱۴ میلیارد دلاری (در اواخر دهه ۱۹۷۰) به رقم بی‌سابقه‌ای رسیده است.

یکی دیگر از ویژگی‌های منحصربه‌فرد که کمک‌های نظامی ایالات متحده به اسرائیل را از سایر متحدهای آمریکا متمایز می‌کند، صرف حداکثر ۲۵ درصد از این کمک‌ها برای خرید کالاهای تولید اسرائیل است. امتیازی که ایالات متحده به هیچ متحد دیگری اعطا نکرده است. نویسندگان این مقاله بر این باورند که این شرط، از صنعت دفاعی اسرائیل حمایت می کند و آن را به یکی از خودکفاترین کشورهای نظامی تبدیل می کند، در حالی که همچنان از کمک‌های آمریکا بهره‌مند می‌شود.

منبع: مؤسسه CTECH اسرائیل

انتهای پیام/ دولت و حکمرانی



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.