به گزارش مسیر اقتصاد در ادامه برگزاری هشت همایش سالانه اقتصاد مقاومتی، نهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با عنوان «نظام مالیاتی؛ عادلانه و هوشمند» در بازه آبان تا اسفندماه سال جاری برگزار میشود. این همایش سالانه که معتبرترین رویداد اقتصاد مقاومتی در کشور است، با آیین افتتاحیه در بیست و سوم آبان ماه آغاز شده، سپس با چندین نشست تخصصی و همچنین دریافت و بررسی طرحهای سیاستی ادامه مییابد و در نهایت در ایام مقارن با سالروز ابلاغ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی با برگزاری آیین اختتامیه به کار خود پایان میدهد. این همایش توسط اندیشکده اقتصاد مقاومتی، کمیته اقتصاد مقاومتی مجلس شورای اسلامی، وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان امور مالیاتی کشور و با همکاری نهادهای پژوهشی و دستگاههای اجرایی مختلف برگزار میشود.
در همایش سالانه اقتصاد مقاومتی، زمینه برای رصد و پایش اقتصاد مقاومتی در کشور، تقویت پایههای علمی و پژوهشی اقتصاد مقاومتی و ارائه پیشنهادهای عملیاتی برای تحقق اقتصاد مقاومتی با حضور همه فعالان این حوزه فراهم میگردد.
۵ محور نهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی
رویکرد این همایش سیاست پژوهی و عملیات پژوهی است و هر سال یک موضوع محوری را مدنظر قرار می دهد تا راهکارهای لازم در آن حوزه را با رویکرد مقاوم سازی اقتصاد طرح و بررسی نماید.
در سال جاری موضوع مالیات به عنوان موضوع محوری این همایش قرار گرفته و برای بررسی آن ۵ محور در نظر گرفته شدهاست. «حکمرانی»، «ترکیب و پایهها»، «فرآیند و فناوری»، «شاخصهای عملکردی» و «کارکردها و آثار» ۵ محور مذکور است.
داوری طرحهای سیاستی همایش «نظام مالیاتی؛ عادلانه و هوشمند» (جلسه دوم)
با توجه به تعداد طرحهای پذیرفته شده، دو جلسه برای داوری طرحهای سیاستی در نظر گرفته شدهاست. اولین جلسه پنجشنبه ۱۳ بهمن ۱۴۰۱ برگزار شدهاست و دومین جلسه پنجشنبه ۲۰ بهمن ماه برگزار خواهد شد.
در این جلسه که با دبیری علی ملک زاده مسئول گروه مالیات اندیشکده اقتصاد مقاومتی برگزار میشود، آقایان مهدی موحدی بک نظر دبیر کمیته علمی همایش و عضو هیئت علمی دانشگاه شاهد، حسن چنارانی دبیر کمیسیون اقتصادی دولت، احمد غفارزاده عضو سابق شورای عالی مالیاتی، محمدرضا یزدی زاده عضو سابق شورای راهبردی نظام مالیاتی کشور، محمد برزگری رئیس مرکز تنظیم مقررات سازمان امور مالیاتی و وحید عزیزی مدیرکل دفتر مبارزه با فرار سازمان امور مالیاتی به عنوان کمیته داوران حضور خواهند داشت.
عناوین طرحهایی که در جلسه دوم مورد بررسی قرار خواهند گرفت، به شرح زیر است:
- ارائه الگوی مطلوب مالیات ستانی از رمزارزها – امیر شرفی
- اصلاح نظام مالیاتی در بخش حمل بار جادهای – روح الله مهدوی
- مدل مطلوب مالیات یکپارچه بر مجموع درآمد – علی موظف رستمی
- رگولاتوری مبادلات رمزارزها بر پایه حساب ابری متمرکز – مهدی عابدی
- تأثیر وضع مالیاتهای تنظیمی بر کنترل متغیرهای پولی (رهیافتی از نظریه درونزایی پول) – محمد قائدامینی
- اظهارنامه پیش فرض، کاربردها و مزایای آن مبتنی بر تجارب سایر کشورها – جواد اسکندری
- چالشهای مالیات ساخت و فروش (ماده ۷۷) و راهکارها – افشین بیک پور
- مالیات خودکار بر تراکنشها – محمدعلی طاهری مهر
- سامانه کشف الگوی تقلب – مسیح ابراهیم نژاد
- سازکار ساماندهی معافیتهای مالیاتی – محمد مختوای
- نقش سیاستهای صحیح مالیاتی در مهار تورم و برقراری عدالت اجتماعی – داوود تمدن
- سازکار مالیات علیالحساب در مالیاتستانی – محمد مختوای
- سامانه سازماندهی شکایات مالیاتی – مهدی نریمانی
- ارائه الگوی استفاده از اطلاعات اشخاص ثالث – محمد مختوای
- کاربرد GIS در سیستم مدیریت مکانی مالیات بر خانههای خالی – رضا میرزابیانی
علاقهمندان این حوزه میتوانند جهت کسب اطلاع از محتوای مباحث علمی نهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی، به سایت همایش به نشانی conf9.mett.ir مراجعه نمایند.
همچنین پوستر برگزاری این جلسه که در محل خانه اندیشه ورزان ایران به نشانی تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ولیعصر(عج) و برادران مظفر، پلاک ۹۰۷ برگزار میشود، در زیر قابل رویت است:
کمیته علمی نهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی
کمیته علمی این همایش را آقایان مهدی موحدی بک نظر عضو هیئت علمی دانشگاه شاهد، احمد غفارزاده عضو سابق شورای عالی مالیاتی، مهدی طغیانی سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، محمد برزگری رئیس مرکز تنظیم مقررات سازمان امور مالیاتی، مهدی رعنایی مدیرکل دفتر مطالعات بخش عمومی وزارت امور اقتصادی و دارایی و علی نصیری اقدم عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی رحمت الله علیه تشکیل میدهند.
همچنین هشتمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی یکم اسفندماه سال گذشته در وزارت راه و شهرسازی با موضوع «مسکن؛ پیشران تولید» برگزار گردید.
انتهای پیام/ مالیات