به گزارش مسیر اقتصاد پروژه های اولویت دار سازمان صدا و سیما که در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی به تصویب رسیده به شرح زیر است:
نقد و بررسی پروژه های اقتصاد مقاومتی و عملکرد دستگاه در این زمینه
پروژه های تعریف شده برای سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، مرتبط با بندهای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی تعریف شدهاند و عمده مباحث در این زمینه در برنامه ها و پروژه های تعریف شده برای این سازمان آورده شده است.
البته لازم به ذکر است که این پروژه ها، با رویکرد اثرگذاری صداوسیما بر خانوار و فرهنگ اقتصادی آن تعریف شده است؛ این درحالیست که صداوسیما، برنامه های متعددی نیز در خصوص بحث های کارشناسی مرتبط با اقتصاد مقاومتی در دست اجرا دارد.
طبق اظهارنظر مرکز پژوهش های مجلس، این پروژهها در زمره وظایف رایج معمول سازمان صدا و سیما نبودهاند و از این جهت، گامی به جلو محسوب میشوند؛ اما هرگونه قضاوت پیرامون میزان اثرگذاری تکالیف مذکور نیازمند آگاهی از جزئیات بیشتری از فرآیند اجرایی است.
لذا با توجه به اینکه گزارش مشخصی در این زمینه از سوی سازمان صداوسیما ارائه نشده است، امکان قضاوت در خصوص آن وجود ندارد.
نتیجه گیری
نبود گزارش مشخص از عملکرد این سازمان، نتیجه گیری در خصوص فعالیت های مرتبط با اقتصاد مقاومتی آن را به گزاره های کلی ختم می کند. به غیر از موارد مذکور در قسمت قبلی، باید گفت که صداوسیما از گذشته، رویکرد دو گانه ای نسبت به ترویج الگوی اقتصادی مطلوب داشته است.
از طرفی تعداد زیادی از برنامه ها، گزارش های خبری و … در زمان های مختلف به مباحثی چون تولید ملی، فرهنگ مصرفی و خرید کالای داخل اختصاص داده شده است؛ اما از سوی دیگر، این سازمان برای تامین بودجه لازم برای هزینه های خود، به تبلیغات نامتناسب با این مباحث روی آورده است.
این رویکرد دوگانه صداوسیما، یکی ناشی از نداشتن برنامه منسجم و یکپارچه برای ترویج الگوی مطلوب اقتصادی بوده و دیگر، بزرگ بودن بیش از حد این سازمان و روش های تامین مالی قدیمی که باعث شده است وابستگی این سازمان به بودجه، آن را به هر جهتی حرکت دهد.
لذا ضروری است در مدیریت صداوسیما، شیوه تامین مالی و روش برنامه ریزی منسجم و یکپارچه برای آن تجدیدنظر شود.
منابع
گزارش مرکز پژوهش های مجلس: شماره ۱۵۱۹۵
پینوشت:
این گزارش توسط شبکه تحلیلگران اقتصاد مقاومتی تهیه شده و در کتابچه سومین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی منتشر شده است.