۰۵ آذر ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۱۲۸۸۴۷ ۰۷ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۰ دسته: مسکن، هشتمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی
۰

وحید عزیزی کارشناس حوزه مالیات ضمن انتقاد از عدم اجرای صحیح مالیات‌های تنظیمی در بخش مسکن کشور، گفت: کل مالیات سالانه بخش مسکن کشور ۸ هزار میلیارد تومان است و با قیمت یک پاساژ تجاری در شمال تهران نیز برابری نمی‌کند. در این شرایط اعطای معافیت مالیاتی بیشتر هیچ کمکی به جذب سرمایه برای ساخت مسکن نمی‌کند؛ بلکه برای این هدف لازم است وضع مالیات بر بخش‌های غیرمولد با شدت بیشتری اعمال شود.

به گزارش مسیر اقتصاد نشست «ارزیابی الگوهای تامین مالی ساخت مسکن از طریق بازار سرمایه» روز سه شنبه ۵ بهمن ماه، با حضور جمعی از اساتید و صاحبنظران و فعالان این حوزه در وزارت امور اقتصادی و دارایی برگزار شد. این نشست، هشتمین پیش نشست تخصصی از هشتمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی بود که در تاریخ ۱ اسفند سال جاری با موضوع «مسکن؛ پیشران تولید» برگزار خواهد شد. در این نشست ابعاد، الزامات و مهم‌ترین مسائل مربوط به تامین مالی پروژه‌های ساخت مسکن از طریق بازار سرمایه مورد بررسی قرار گرفت.

معافیت مالیاتی کمکی به تامین مالی ساخت مسکن نمی‌کند

وحید عزیزی کارشناس حوزه مالیات در این نشست ضمن اشاره به اینکه بخش مسکن امروز عملا معاف از مالیات است، گفت: مجموع مالیات پرداختی بخش مسکن در طول یک سال نزدیک به ۸ هزار میلیارد تومان است که کمتر از ارزش یک پاساژ تجاری معمولی در شمال تهران است. بنابراین معافیت مالیاتی نمی‌تواند ابزار خوبی برای جذب سرمایه‌ها به سمت ساخت مسکن باشد. معافیت مالیاتی زمانی کاربرد دارد که تمامی پایه‌های مالیاتی به شکل کامل در حال اجراست و در چنین شرایطی کم کردن بار یکی از پایه‌های مالیاتی در یک بخش خاص، می‌تواند انگیزه سرمایه‌گذاری در آن بخش ایجاد کند؛ نه در نظام مالیاتی فعلی ما که عملا بخش مسکن معاف از مالیات است.

وی افزود: در قوانین فعلی بخش مسکن از جمله قانون جهش تولید مسکن، از ابزار معافیت مالیاتی استفاده شده و عملا هیچ اثری در جذب سرمایه‌ها نداشته است؛ که دلیل آن هم اجرا نشدن قوانین مالیاتی در بخش‌های دیگر است که موجب می‌شود معافیت مالیاتی هیچ کاربردی نداشته باشد. بنابراین راهکار جذب سرمایه به بخش مسکن اتفاقا وضع مالیات بر دیگر بخش‌های غیرمولد است.

ساخت مال و مراکز تجاری باید متوقف شود

این کارشناس اقتصادی افزود: برخی می‌گویند چون خانه خالی در کشور وجود دارد، نباید به سمت ساخت گسترده خانه جدید حرکت کنیم، درحالیکه این مسئله صحیح نیست و اتفاقا چنین استدلالی باید درخصوص مراکز تجاری اجرایی شود. درحال حاضر تعداد زیادی مال و مرکز خرید بلا استفاده در کشور وجود دارد که علاوه بر هدر دادن منابعی که می‌توانست در ساخت منازل مسکونی استفاده شود، موجب افزایش قیمت زمین و ملک در اطراف خود شده است و از این جهت نیز مضراتی برای بخش مسکن ایجاد کرده است.

انتهای پیام/ مسکن



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.