به گزارش مسیر اقتصاد ساختار صنعت برق کره جنوبی کاملا وابسته به دولت است و وزارت تجارت، صنعت و انرژی این کشور(MOTIE) متولی اصلی نظارت و کنترل روند اجرای استاندارهای لازم توسط فعالان صنعت برق این کشور و همچنین اعطای مجوزهای رسمی فعالیت در بخشهای مختلف صنعت برق از جمله تولید، انتقال، توزیع و اتصال شبکه محسوب میشود.
شرکتهای مشتاق و علاقمند به فعالیت در صنعت برق کره جنوبی میبایست تمامی استانداردها و ضوابطی که توسط متولی اصلی صنعت برق این کشور یعنی وزارت تجارت، صنعت و انرژی را بطور کامل رعایت کنند. همچنین این وزارتخانه بر روند اجرای ضوابط از مرحله شروع به احداث و ساخت پروژه تا مرحله بهرهبرداری و شروع فعالیت، به دقت نظارت میکند و در صورت مشاهده هرگونه تخطی از تعهدات و ضوابط تعیین شده، پروژه را بلافاصله متوقف خواهد کرد.
نهاد متولی اعطای مجوز فعالیت در بخش تولید صنعت برق کره جنوبی
بر طبق قانون تجارت الکترونیک کره جنوبی، وزارت تجارت، صنعت و انرژی(MOTIE)، متولی اصلی اعطای مجوز به شرکتهای علاقمند به فعالیت در بخش تولید صنعت برق این کشور میباشد. لازم به ذکر است صدور مجوز رسمی احداث نیروگاههای با ظرفیت کمتر از ۳ مگاوات، به مقامات استانی واگذار شده است.
همچنین اگر ظرفیت نیروگاهی که در مرحله دریافت مجوز است، با میزان عرضه و تقاضا پیشبینی شده توسط MOTIE مغایرت داشته باشد، پروانه احداث به نیروگاه مورد نظر داده نخواهد شد.
علاوه بر این، وزارت تجارت، صنعت و انرژی کره جنوبی ضوابط دیگری نیز در زمینه اعطای مجوز احداث نیروگاههای جدید در این کشور دارد که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- قابلیت مدیریت و کنترل پروژه
- رتبه بندی میزان اعتبار اسپانسران مالی پروژه
- امکانسنجی برنامههای احداث و عملیاتی کردن پروژه
- صلاحیت و شایستگی منابع انسانی و پیمانکاران پروژه
- استقبال و واکنش مثبت مردم محلی نسبت به اجرای پروژه
- تأمین امنیت سایت احداث پروژه
- اطمینان یافتن از تأمین منابع مورد نیاز اجرای پروژه همچون سوخت و آب.
همچنین بر طبق قانون، MOTIE در صورت مشاهده هرگونه عدم موفقیت تولید کننده برق در تحقق اجرای پروژه طبق برنامه، از مرحله احداث تا پایان ساخت و بهرهبرداری پروژه، منجر به لغو پروانه صادر شده خواهد شد.
در خصوص اعطای مجوز به پروژههای تجدیدپذیری همچون بادی، MOTIE به مقامات استانی محلی اجازه صدور پروانه کار به پروژههای بادی با ظرفیت کمتر از ۲۰ مگاوات را میدهد اما برای ظرفیتهای بالاتر لازم است که ابتدا با MOTIE هماهنگی لازم به عمل آید.
تسهیل روند اعطای مجوز به پروژههای برقی در مقیاس کوچک
در ژوئن سال ۲۰۱۸ قانون تجارت و کسب و کار صنعت برق کره جنوبی با هدف حمایت از کسب و کارهای مقیاس کوچک در صنعت برق این کشور، دچار اصلاحات متعددی شد. از جمله این اصلاحات، تسهیل روند اعطای مجوز به کسب و کارهای نوین در حوزه صنعت برق کره جنوبی بوده است که از مهمترین آنها میتوان به مشاغل و کسب و کارهای مرتبط با خودروهای هیبریدی و الکتریکی اشاره کرد.
در صنعت برق کره جنوبی، مشاغل با مقیاس کوچک، برق تولیدی یا ذخیره شده توسط انرژیهای تجدیدپذیر و همچنین معامله شده در بازار مبادلاتی KPX را دریافت کرده و بسته به حوزهای که در آن فعالیت میکنند، یا در تأمین برق خودروهای هیبریدی الکتریکی و یا برق مورد نیاز مصرف کنندگان بخش خانگی و صنعتی به ایفای نقش میپردازند.
لازم به ذکر است الزام قانونی فعالیت در هر ۲ حوزه گفته شده( تامین برق خودروهای هیبریدی و مصرف کنندگان بخش خانگی) ثبت پروانه رسمی فعالیت در وزارت تجارت، صنعت و انرژی کره جنوبی(MOTIE) است.
سیاست صنعت برق کره جنوبی در بخش اتصال شبکه برق
طبق قانون تجارت و کسب و کار صنعت برق در کره جنوبی، تعرفههای مرتبط با خدمات بخش اتصال شبکه، در کمیسیون رگولاتوری برق(ERS) مورد بررسی قرار میگیرد و نهایتا توسط وزارت تجارت، صنعت و انرژی این کشور تصویب و تأیید میشود.
عدم ایجاد هر گونه تبعیض در بین مشتریان از مهمترین الزماتی است که از سوی فعالان بخش انتقال و اتصال شبکه میبایست مورد توجه قرار گیرد. علاوه بر این، استاندارد کیفی تأسیسات فنی و همچنین کیفیت برق تولید شده، بصورت منظم و برنامهریزی شده توسط MOTIE مورد بررسی و کنترل قرار میگیرد.
سیاستها و قوانین تشویقی توسعه انرژیهای جایگزین
در قانون تجارت و کسب و کار صنعت برق کره جنوبی، قانونی تحت عنوان«قانون توسعه، استفاده و انتشار انرژیهای جدید و تجدیدپذیر» وجود دارد که در حمایت از فعالان حوزه انرژیهای نو و تجدیدپذیر با هدف توسعه منابع انرژی جایگزین، نقش مهمی ایفا میکند. منابع انرژی جدید شامل منابعی همچون سوخت هیدروژن، پیلهای سوختی، سیکلهای ترکیبی گازرسانی یکپارچه و انرژیهای تجدیدپذیر شامل انرژی خورشیدی، انرژی باد، نیروگاه برقآبی، انرژی زمین گرمایی و انرژی زیست توده است. دولت کره جنوبی در قانون توسعه، استفاده و انتشار انرژیهای تجدیدپذیر و جدید، برنامههای متنوعی در راستای حمایت از این نوع منابع انرژی جایگزین در دستور کار قرار داده است.
لازم به ذکر است همانطور که در گزارش اول راجع به ساختار صنعت برق کره جنوبی تحت عنوان «پاسخ کره جنوبی به دوگانه آزادسازی یا تصدیگری در صنعت برق» گفته شد، دولت کره جنوبی تا سال ۲۰۱۲ در راستای توسعه انرژیهای جدید و تجدیدپذیر، با اختصاص خوراک تعرفهای به فعالان صنعت انرژیهای تجدیدپذیر تحت عنوان(Feeds In Tariff)، اقدام به حمایت از این صنایع کرده بود؛ اما از سال ۲۰۱۲ به بعد، بهدلیل بار سنگین بودجهای که در این راستا متوجه دولت کره جنوبی میشد، اجرای این برنامه متوقف شده است.
منبع: کتاب تنظیم گری صنعت برق نوشته دنیل هاگان و کیرستی مَسی
انتهای پیام/ نفت و انرژی