۰۲ آذر ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۱۰۵۲۷۱ ۰۹ دی ۱۳۹۸ - ۱۶:۳۰ دسته: انرژی
۰

وزیر نفت در گفتگویی تامل برانگیز با اشاره به اینکه واحدهای پتروشیمی به معنای واقعی از رانت خوراک استفاده نمی‌کنند، گفت: گاز خوراک اصلی واحدهای پتروشیمی است که به قیمت رقابتی و بین‌المللی به آنان عرضه می‌شود. زنگنه با اشاره به جهش دوم و سوم صنعت پتروشیمی افزود: ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی در بازه زمانی ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۰ به میزان ۱۰۰ میلیون تن افزایش یافته است و تا سال ۱۴۰۴ به ۱۳۵ میلیون تن افزایش خواهد یافت؛ سطح درآمد این صنعت نیز از ۲۵ میلیارد دلار سال ۱۴۰۰ به ۳۷ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۴ ارتقا پیدا خواهد کرد.

به گزارش مسیر اقتصاد بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت در گفتگو با برنامه رهیافت رادیو اقتصاد در رابطه با وضعیت صنایع پایین‌دست پتروشیمی و رانت خوراک پتروشیمی گفت: در شرایط حاضر ۵,۵ تا ۶ میلیارد دلار انواع محصولات از واحدهای بالادستی پتروشیمی در اختیار صنایع پائین دستی قرار می گیرد تا ضمن تبدیل به محصول نهایی به بازار مصرف عرضه شود.

وی افزود: صنایع بالادستی پتروشیمی نیز هیچ محدودیتی برای تحویل این مقدار محصول به صنایع پائین دستی ندارد بلکه محدویت تقاضای بازار باعث شده واحدهای پائین دستی به صنایع بالا دست رجوع نکنند. محصولات تولیدی صنایع پائین دستی باید در داخل مصرف یا روی ریل صادرات قرار گیرد وقتی هم در مصرف داخلی و هم صادرات محدودیت وجود داشته باشد به خودی خود تقاضا کم می شود.

وزیر نفت: واحدهای پتروشیمی از رانت خوراک ارزان استفاده نمی‌کنند

زنگنه ادامه داد: کاری که در بخش بالا دستی صنعت پتروشیمی باید صورت گیرد اینکه خوراک اولیه تامین شود که خوشبختانه این مهم یعنی خوراک گاز با توسعه فاز های پارس جنوبی و خوراک مایع به اندازه کافی برای آینده در کشور تامین شده است. واحدهای پتروشیمی که می خواهند از گاز اتان استفاده کنند در آینده ملزم خواهند شد معادل این گاز در ترکیب خوراک خود از گاز مایع هم استفاده تا تنوع محصولات بیشتر شود.

وزیر نفت افزود: پتروشیمی‌ها از رانت خوراک استفاده نمی‌کنند به طوریکه بالاترین قیمت گاز در ایران مربوط به خوراک پتروشیمی هاست و اکنون به ازای هر متر مکعب گاز ۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ تومان از این واحدها پول دریافت و به خزانه دولت واریز می شود.

جهش دوم و سوم صنعت پتروشیمی تا سال ۱۴۰۴

وی ادامه داد: کشور تاکنون جهش اول و دوم را در صنعت پتروشیمی تجربه و جهش سوم نیز آغاز شده است. وی با اشاره به این جمله که «جهش دوم» از سال ۱۳۹۲ آغاز و تا سال ۱۴۰۰ ادامه خواهد داشت، گفت: ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی در این بازه زمانی به میزان ۱۰۰ میلیون تن افزایش خواهد یافت و همینطور ارزش تولیدات این حوزه به بالای ۲۵ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۰ خواهد رسید.

نامدار زنگنه افزود: «جهش سوم» که طی سال های گذشته برنامه ریزی و هدف گذاری شده در افق ۱۴۰۴ به نتیجه خواهید رسید و ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی را به میزان ۱۳۵ میلیون تن افزایش و همینطور سطح در آمد از ۲۵ میلیارد دلار سال ۱۴۰۰ به ۳۷ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۴ ارتقا پیدا خواهد کرد. همچنین چند مگاپروژه نیز در صنعت پتروشیمی تعریف شده که این پروژه ها به سرمایه گذاری ۸ تا ۱۰ میلیارد دلاری نیاز دارند. نامدار زنگنه ادامه داد: پروژه های مزبور هم به مقدار قابل توجهی خوراک های متنوع برای صنایع پائین دستی و صادرات تولید خواهند کرد.

قانون پتروپالایشگاه‌ها در انتظار تصویب آیین‌نامه اجرایی

وی همچنین به موضوع تدوین آئین نامه اجرایی احداث پتروپالایشگاه ها نیز به رادیو اقتصاد توضیح داد: قرار بر این بود آئین نامه مزبور دو ماهه تهیه و جهت تصویب به هیئت وزیران ارسال شود که خوشبختانه زودتر از موعد مقرر یعنی یک ماهه تدوین و تقدیم دولت شده است. تاکنون سه جلسه در خصوص این آئین نامه در کمیسیون اقتصادی دولت تشکیل و چهارمین جلسه دوشنبه ۹ دی برگزار خواهد شد.

وی افزود: مجلس شورای اسلامی چند ماه قبل طرح احداث پتروپالایشگاه با استفاده از سرمایه مردمی را به تصویب رساند اما به مرحله اجرا درآمدن این طرح نیازمند تدوین و تصویب آئین نامه اجرایی در دولت است.

حمایت از استارت آپ‌های فعال در صنعت نفت

نامدار زنگنه همچنین در خصوص استخدام فارغ التحصیلان صنعت نفت نیز به رادیو اقتصاد اظهارداشت: تعداد فارغ التحصیلان زیاد و همه به دنبال استخدام هستند. وی تصریح کرد: استخدام هم قوانین و مقررات خاص خود را دارد و نمی توان کاری خارج از قاعده و قانون کرد. اشتغال تنها این نیست که افراد در دولت کار کنند بلکه روش های دیگری مثل استارت آپ ها، شرکت های دانش بنیان و نظایر این وجود دارد که فارغ التحصیلان دانشگاهی می توانند مشغول به کار شوند.

وی افزود: هم اکنون سرمایه گذاری بسیار مهم زیر بنایی و ساختاری برای استقرار استارت آپ ها و شرکت های دانش بنیان در منطقه شهر ری در حال انجام است. امسال برای شکل‌گیری شرکت های دانش بنیان و حمایت از استارتاپ های صنعت نفت در این وزارتخانه وقت بسیار گذاشته شده است. خوشبختانه در این راستا صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت با ۱۰۰ میلیارد تومان سرمایه تعریف و جهت تصویب به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز ارسال شده است. این صندوق غیر دولتی و میزان سرمایه آن نیز با کمک و حمایت بخش خصوصی در نظر گرفته شده است.

انتهای پیام/ نفت و انرژی



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.