به گزارش مسیر اقتصاد دولت چین به تازگی به تمامی دستگاههای دولتی دستور داده است که در طول ۳ سال آینده تجهیزات کامپیوتری و نرمافزارهای خارجی را کنار بگذارند و به جای آن از نمونههای مشابه داخلی استفاده نمایند.
چین ۳۰ میلیون تجهیزات کامپیوتری خارجی را کنار میگذارد
درحال حاضر میزان تجهیزات کامپیوتری خارجی مورد استفاده در ادارات دولتی چین بین ۲۰ تا ۳۰ میلیون قطعه تخمین زده شده که اغلب آنها آمریکایی است؛ و دولت چین قصد دارد این میزان تجهیزات را با نمونههای مشابه داخلی جایگزین نماید.
بر اساس برنامه ریزی دولت چین، قرار است در سال ۲۰۲۰ میلادی ۳۰ درصد از تجهیزات کامپیوتری خارجی هدفگذاری شده با نمونههای داخلی جایگزین شوند؛ و در ادامه در سالهای ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ نیز به ترتیب ۵۰ و ۲۰ درصد باقی مانده تجهیزات با نمونههای چینی جایگزین گردند.
کارشناسان معتقدند دولت چین کار سختی درخصوص جایگزین نمودن تجهیزات سخت افزاری خارجی با نمونههای داخلی ندارد؛ اما در زمینه نرم افزارهای مورد استفاده در رایانهها، جایگزین نمودن نمونههای خارجی با تولیدات چینی با چالشهایی همراه خواهد بود. به طور خاص در زمینه تولید سیستم عامل مورد استفاده در رایانهها، نمونههای چینی درحال حاضر توان رقابت با نمونههای آمریکایی همچون مایکروسافت و اپل را ندارند.
کاهش ۱۵۰ میلیارد دلاری درآمد سالانه شرکتهای آمریکایی
این اقدام دولت چین که در بازه زمانی کوتاهی در دستورکار قرار گرفته است، میتواند ضربهای سخت به تولیدکنندگان تجهیزات کامپیوتری آمریکایی از جمله شرکتهای HP، Dell و مایکروسافت وارد نماید؛ چراکه اکنون این شرکتها بازار بزرگی را در زمینه تجهیزات سخت افزاری و نرم افزارهای در چین به خود اختصاص دادهاند.
درحال حاضر بر اساس برآوردهای انجام شده، شرکتهای آمریکایی سالانه ۱۵۰ میلیارد دلار از بازار محصولات فناورانه مرتبط با حوزه تجهیزات و نرم افزارهای کامپیوتری، از بازار چین درآمد کسب میکنند. درحالیکه اگر برنامه ۳ ساله دولت چین اجرایی شود، این میزان درآمد شرکتهای آمریکایی نیز با کاهش شدید مواجه خواهد شد.
حذف فناوریهای خارجی از سوی چین پاسخ متقابل به آمریکاست
پیش از این دولت آمریکا نیز در اقدامی استفاده از فناوریهای چینی از جمله تجهیزات شرکت هوآوی در دستگاههای دولتی آمریکا را ممنوع اعلام کرده بود. بنابراین کارشناسان معتقدند اقدام جدید چین نیز در راستای پاسخ متقابل به اقدام آمریکا در دستورکار قرار گرفته است.
هردو طرف معتقدند ورود تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری به دستگاههای دولتی، از کشوری که به نوعی دشمن آنها محسوب میشود، عملا به معنی فراهم شدن امکان جاسوسی است و با امنیت ملی همخوانی ندارد. از طرف دیگر استفاده از نمونههای مشابه داخلی میتواند موتور محرکی برای تقویت تولید داخل و افزایش رقابت پذیری آنها در برابر شرکتهای خارجی باشد.
اتکاء به توان تولید داخلی راهبرد مهم چین در توسعه اقتصادی
در طول سالهای اخیر حرکت به سمت کاهش وابستگی به فناوریهای غیربومی و تلاش برای اتکاء به توان تولید داخلی در زمینههای حیاتی، یکی از مهمترین راهبردهای دولت چین در توسعه اقتصادی بوده است.
حذف کامل تجهیزات کامپیوتری خارجی اعم از سخت افزار و نرم افزار در ادارات دولتی نیز در همین راستا در دستورکار دولت چین قرار گرفته است. به طور خاص در قانون امنیت ملی چین که در سال ۲۰۱۷ بازنویسی شده است، دولت چین موظف است تنها از فناوریهای «امن و قابل کنترل» استفاده نماید.
علاوه بر این دولت چین قصد دارد در دیگر حوزههای زنجیره تولید داخلی نیز وابستگیهای احتمالی به تجهیزات و فناوریهای خارجی و خصوصا آمریکایی را احصا نماید و زمینه را برای کاهش وابستگی به این محصولات فراهم کند.
منبع: فایننشال تایمز plink.ir/41EaN
انتهای پیام/ اقتصاد بین الملل