به گزارش رحیمی خبرنگار استان کردستان مسیر اقتصاد در سالهای اخیر افزایش قیمت مسکن و بیبرنامگی دولت در تأمین مسکن متناسب با نیاز خانوار مشکلاتی را برای مردم به وجود آورده است. در این میان کارشناسان معتقدند جلوگیری از تقاضای سوداگرانه با استفاده از ابزارهای مالیاتی و همچنین ساخت مسکن متناسب با نیاز خانوار، اولویت بیشتری در مقایسه با افزایش مبلغ تسهیلات مسکن دارد؛ چراکه افزایش وام بدون تلاش برای کاهش تقاضای کاذب و افزایش عرضه مسکن، به روند افزایش بی رویه قیمتها دامن میزند.
افزایش تسهیلات مسکن توان خرید مردم را افزایش نمیدهد
سیداحسن علوی نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس در گفتگو با مسیر اقتصاد با اشاره به درخواست کانون انبوه سازان برای افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن به ۳۰۰ میلیون تومان، گفت: در شرایط کنونی مردم توان مالی کافی را برای خرید مسکن ندارند، بنابراین دولت باید در راستای افزایش قدرت مالی خریداران حرکت کند، اما این مسئله به معنای افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن نیست.
نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: قطعا افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن به صلاح اقتصاد کشور و خریداران نیست، زیرا این اقدام بازار را تحریک کرده و مردم را به سمت خرید هدایت می کند.
اولویت ساخت مسکن نسبت به افزایش مبلغ تسهیلات
وی گفت: افزایش تقاضای مردم برای خرید مسکن در شرایطی که مسکن کافی برای عرضه در بازار وجود ندارد، نتیجه ای جزء افزایش چشمگیر قیمت ها نخواهد داشت و عملا خریداران با وجود دریافت تسهیلات ۳۰۰ میلیونی نیز نمی توانند مسکن مورد نیاز خود را خریداری کنند.
این نماینده مردم در مجلس دهم ادامه داد: برخی از کارشناسان نیز اعلام می کنند که وام باید به سازندگان مسکن ارائه شود تا پس از ساخت، این تسهیلات از طریق سازنده به خریداران واگذار شود؛ اما این مسئله نیز تبعات بسیاری به دنبال دارد زیرا امکان دارد سازنده تسهیلات را با سود بالایی به خریداران واگذار خواهد کرد. به نظر من دولت باید تمرکز خود را بر روی کاهش قیمت مصالح ساختمانی وکاهش میزان عوارض شهرداری قرار دهد تا عملا قیمت تمام شده تولید مسکن در کشور کاهش یابد، آن زمان تعداد بسیاری از خریداران می توانند مسکن خریداری کنند.
انتهای پیام/ راه و ساختمان