۰۲ آذر ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۱۰۳۸۷۴ ۰۴ آذر ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۰ دسته: پول و بانک
۰

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: امروزمهم ترین اولویت کشور حمایت و تقویت بخش تولید است که این امر بدون حذف سود مرکب از تسهیلات بانکی مسیر نیست.

به گزارش رحیمی خبرنگار استان مسیر اقتصاد یکی از مهم‌ترین چالش‌ها در نظام بانکی کشور، دریافت سود مرکب از تسهیلات بانکی است که یک مانع بزرگ برای تولیدکنندگان محسوب می‌شود.

مصوبه جدید بانک مرکزی دریافت سود مرکب را تنها برای تسهیلات ۲۰۰ میلیونی اشخاص حقوقی و ۵۰۰ میلیون تومانی اشخاص حقوقی ممنوع کرده است و تسهیلات بالاتر مشمول آن نیست؛ در حالی که طبق قانون قبلی بانک مرکزی دریافت هرگونه سود مرکب ممنوع بود. در این زمینه به گفته کارشناسان، نفوذ بانک ها موجب تغییر یک قانون به سود آن‌ها شده است.

دریافت سود مرکب از تسهیلات بانکی مانع رونق تولید است

حمدالله کریمی نماینده مردم بیجار در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با مسیر اقتصاد با اشاره به مصوبه مجلس درباره حذف سود مرکب از تسهیلات بانکی، گفت: یکی از موانع اصلی در راه رونق تولید کشور، دریافت سود مرکب از تسهیلات بانکی است، متأسفانه تولیدکنندگان مجبور هستند که سود کلانی را به بانک ها پرداخت کنند.

وی افزود: به طور حتم مجلس و دولت باید زمینه ای را فراهم کنند تا تولیدکننده به راحتی فعالیت کند. به نظر من در بحث دریافت سود تسهیلات، باید قرارداد اولیه میان بانک و وام گیرنده ملاک قرار بگیرد و تنها از متقاضی سود ساده دریافت شود.

کریمی تصریح کرد: یکی از دلایلی که تولیدکنندگان ما قادر به رقابت با تولیدکنندگان خارجی نیستند، بحث هزینه های بالای حوزه تولید است؛ که یکی از این موضوعات، بحث میزان سود تسهیلات بانکی و مسائل مرتبط با آن از جمله دریافت سود مرکب است. اما در کشورهای خارجی تولیدکنندگان با کمترین سود تسهیلات می‌گیرند و محصول خود را تولید می کنند.

لزوم ممنوعیت دریافت سود مرکب از تسهیلات کلان بانکی 

نماینده مردم شهرستان بیجار در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: البته مجلس در مصوبه اخیر خود، بانک ها را مکلف به حذف جریمه دیرکرد و سود مرکب در تسهیلات معوق زیر ۱۰۰ میلیون تومان کرده است؛ که این مسئله می تواند بخش عمده ای از مشکلات وام گیرندگان را حل کند.

وی افزود: اما در بحث تسهیلات بانکی کلان که بیشتر توسط تولیدکنندگان دریافت شده، باید تصمیم جدی و بزرگی گرفته شود که آن حذف سود مرکب از تسهیلات مربوطه است؛ تا از این طریق تولیدکنندگان ضمن پرداخت اصل وام و سودی منطقی بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: اکنون طرح حذف سود مرکب در مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار دارد و این انتظار از اعضای مجمع می رود که هر چه سریع تر این طرح تعیین تکلیف شود؛ زیرا امروز مهم ترین اولویت کشور حمایت و تقویت بخش تولید است؛ که این امر بدون حذف سود مرکب مسیر نیست.

انتهای پیام/ نظام مالی



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.