۰۲ آذر ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۱۰۳۸۲۱ ۰۲ آذر ۱۳۹۸ - ۰۰:۲۶ دسته: دیگر رسانه‌ها
۰

رئیس سندیکای صنعت برق با اشاره به اینکه قطعا صادرات برق به عراق در سال ۲۰۲۰ نیز تمدید خواهد شد گفت: عراقی‌ها به دنبال تامین نیاز برق خود از هر مسیری هستند و حتی در این فکر هستند که با احداث نیروگاه برق مورد نیاز خود را تامین کنند. فرصت صادرات برق به عراق برای ایران دائمی نیست و ایران باید به فکر این باشد که در عراق به احداث نیروگاه، بازسازی و کاهش تلفات برق این کشور نیز اقدام کند.

به گزارش مسیر اقتصاد به نقل از فارس، در بهمن ماه سال گذشته و در سفر ۳ روزه لوی خطیب وزیر برق عراق و هیئت همراه به تهران دو تفاهمنامه و یک قرارداد در زمینه برق به امضا رسید. در آن سفر مقرر شد صادرات برق ایران به عراق علیرغم بدهی هایی که این کشور به ایران از بابت دریافت برق داشته تا پایان سال ۲۰۱۹ ادامه داشته باشد.

با گذشت حدود ۱۰ ماه از این سفر و امضای قراداد عراقیها ناگزیر هستند که در سال ۲۰۲۰ نیز اقدام به خرید برق از ایران کنند اما آنچه که باید طرف ایرانی به آن توجه داشته باشد این است که مبادا عراقیها در حال خرید زمان برای جایگزین کردن کشور دیگری به جای ایران برای خرید برق باشند.

رضا اردکانیان وزیر نیرو در گفت و گو با فارس با اشاره به اینکه ایران صادرات برق به عراق را تا زمانی که و به میزانی که مورد نیاز عراق است ادامه می دهد گفت:ایران درصدد است تا نقش منحصربه فردی را در  بازسازی صنعت برق عراق ایفا کند.

اما کارشناسان انرژی نیز بر این باور هستند که عراق نیازمند خرید برق ایران است اما ایران هم باید از این فرصت استفاده کرده و تنها صرف صادرات برق به این کشور را در دستور کار خود قرار ندهد.

در حال حاضر عراق راه دیگری برای تامین برق خود ندارد

علی بخشی رئیس سندیکای صنعت برق نیز در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با اشاره به اینکه قطعا صادرات برق به عراق در سال ۲۰۲۰ نیز تمدید خواهد شد گفت: عراق راه دیگری برای تامین برق خود از ایران ندارد و در جلساتی که با آنها داشتیم تا زمانی که نیاز برقی خود را از ایران تامین کند ایران توانایی تامین برق این کشور را دارد.

وی در پاسخ به این سئوال که آیا احتمال دارد عراقی ها برای اینکه زمان را از دست ندهند فعلا خرید برق از ایران را ادامه می دهند و به یکباره کشور دیگری مثل عربستان را جایگزین ایران می کنند اظهار داشت: به هر حال عراقی ها به دنبال تامین نیاز برق خود از هر مسیری هستند و حتی در این فکر هستند که با احداث نیروگاه برق مورد نیاز خود را تامین کنند.

بخشی تاکید کرد:نکته ای که حائز اهمیت است این است که مدام عنوان می شود عربستان احتمالا جایگزین ایران برای فروش برق ارزان به عراق خواهد شد اما باید اذعان کرد که عربستان امکان اتصال برق حداق تا ۳ سال آینده را ندارد چرا که اتصال برق عربستان ۶۰ هرتز است این در حالیست که برق عراق و ایران هر دو ۵۰ هرتز هستند.

صادرات برق به عراق به شکل فعلی تا ابد ادامه ندارد

رییس سندیکای صنعت برق خاطر نشان کرد:البته نباید از این موضوع غافل شویم که اگر عراق بخواهد از کشور دیگری برق وارد کند می تواند در طول سه سال این کار را بکند اما تا آنجایی که ما خبر داریم فعلا درصدد این موضوع نبوده است.

وی افزود: باید تاکید کنم که عربستان فعلا شانس تامین برق عراق را ندارد اما باید اذعان کرد که این فرصت هم برای ایران دائمی نیست و ایران باید به فکر این باشد که در عراق اقدام به احداث نیروگاه و بازسازی و کاهش تلفات برق این کشور باشد.

به گفته وی، ایران در حال حاضر به عراق ۱۰۰۰ تا ۱۱۰۰ مگاوات برق صادر می کند.

وی در پاسخ به این سئوال که آیا قیمت برق صادراتی ایران به عراق در سال ۲۰۲۰ افزایش می یابد گفت: بعید است که این اتفاق رخ دهد چرا که قیمت انرژی استاندارد بین المللی دارد.

عراق ایران را بهترین گزینه برای خرید برق می داند

پیام باقری نایب رئیس سندیکای صنعت برق در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با اشاره به اینکه عراق هم می داند که ایران بهترین گزینه برای خرید برق است گفت: همه به خوبی می دانیم که اگر عراق قصد دارد به صورت ریشه‌ای و دائمی مشکل کمبود برق خود را از کشورهای دیگری مثل عربستان که رقیب جدی برای ایران در بخش برق محسوب می‌شود حل کند این اقدام زمان‌بر خواهد بود.

باقری افزود:عربستان داعیه هاب انرژی در منطقه دارد و ایران به دلیل دارا بودن استانداردها و ظرفیت‌های بالا در داخل برای تبدیل شدن به هاب انرژی منطقه باید عجله کند چرا که تردید در سرعت دادن به اقدامات مناسب باعث می‌شود عربستان رقابت برای تبدیل شدن به هاب انرژی منطقه را از ایران پیروز شود.

وی ادامه داد: ایران در کنار فروش برق به عراق باید به احداث نیروگاه و کاهش تلفات برق در شبکه این کشور اقدام کند و باید هر چه زودتر تفاهم نامه های به امضاء رسیده را اجرایی کند.

پیش‌تر محمد علی وحدتی رئیس سندیکای شرکت های تولیدکننده برق نیز در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس گفته بود که ایران بهترین گزینه فروش برق به عراق است چرا که در حال حاضر ایران بیشترین میزان صادرات برق به عراق را به خود اختصاص داده و قطعا ایران به دلیل اینکه از چندین نقطه مرزی با این کشور شبکه برق ایجاد کرده به راحتی میتواند برق مورد نیاز این کشور را تامین کند.

فشار آمریکا به عراق برای محدود کردن واردات برق از ایران

پس از اعمال تحریم ها و کنار گذاشته شدن برجام از سوی آمریکا بارها وزارت خزانه داری آمریکا به عراق اعلام کرد که باید برق خود را از کشور دیگری به جزء ایران تامین کند اما حتی خود امریکا نیز بعد از مدتی متوجه شد که تامین برق عراق از ایران بهترین گزینه است بطوریکه در طول یک سال معافیت های تحریمی آمریکا به عراق تمدید شد.

حال از شواهد اینگونه پیداست که در سال ۲۰۲۰ نیز عراق ناگزیر به خرید برق از ایران است و ایران نیز باید به این موضوع توجه کند که تفاهمنامه های امضاء شده با این کشور را که به ساخت و بازسازی نیروگاه‌ها و شبکه برق آسیب‌دیده و کاهش تلفات برق بود را اجرایی کند تا ایران تنها صادرکننده صرف برق به این کشور نباشد. پس ایران باید از فرصت استفاده کند چرا که قطعا طی سالهای آینده عراق با ساخت نیروگاه از خرید برق از کشورهای همسایه خودداری خواهد کرد.

انتهای پیام/ نفت و انرژی



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.