به گزارش رحیمی خبرنگار استان کردستان مسیر اقتصاد یکی از مهمترین عوامل رونق تولید که میتواند اهمیت نامگذاری امسال توسط مقام معظم رهبری را در این خصوص تایید کند، اهمیت اشتغال به واسطه فعالیت و تولید در کشور است.
«هدایت نقدینگی» لازمه رونق تولید
منصور مرادی عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفتگو با مسیر اقتصاد اظهار کرد: برای رونق تولید باید بروکراسی اداری برداشته و ارز مورد نیاز تولید تامین شود. از آنجایی که مقام معظم رهبری بر رونق تولید تاکید داشتند، لازم است برای هدایت نقدینگی به سمت تولید، گامهای عملی برداشت تا نقدینگی سرگردان چرخ اقتصاد را بچرخاند.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس ادامه داد: بنابراین برای هدایت عملی نقدینگی باید زیرساخت تولید در کشور فراهم باشد تا بتواند از عهده این حجم از نقدینگی برآید، اگر بستر تولید فراهم نباشد، سرمایهگذاری ابتر و بینتیجه خواهد بود.
مشکلات پیش روی افزایش صادرات غیرنفتی
نماینده مردم مریوان و سروآباد در مجلس دهم شورای اسلامی اظهار داشت: دو بخش خصوصی و دولتی میتوانند در حوزه تولید ورود کنند؛ اگر سازمانهای دولتی ورود کنند، شرایط برای آنها بازتر و فراهمتر خواهد بود؛ چراکه میتوانند برای دریافت مجوزهای لازم، بروکراسیهای اداری را حذف کنند؛ اما بخش خصوصی از این فرصت بهرهمند نیست و در گیر و دار فرآیند بروکراسی قرار میگیرد.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با انتقاد از بیتوجهی مسئولان به استفاده از ظرفیتهای صادراتی اقلیم کردستان، اضافه کرد: حذف بوروکراسی اداری فعالیت تجار ایرانی را تسهیل میکند. بسیاری از نیروهای شاغل اقلیم کردستان عراق، ایرانی هستند اما به دلیل افزایش عوارض خروج از کشور تردد این افراد با مشکل روبه رو شده است.
بروکراسی اداری به مانعی بزرگ برای رونق تولید تبدیل شده است
مرادی تاکید کرد: از سوی دیگر باید بروکراسی اداری پیش روی تولیدکنندگان کاهش پیدا کند و خدمات مورد نیاز کارخانههای تولیدی ازجمله منابع طبیعی در اختیار قرار گیرد تا کارخانهها تقویت شوند و میزان تولید افزایش پیدا کند. در نهایت باید مسیر رونق تولید تسهیل شود تا سرمایهدار تمایل پیدا کند نقدینگی خود را به بخش تولید بیاورد، در غیر این صورت رونق تولید در حد شعار باقی میماند.
انتهای پیام/ تولید و اشتغال