به گزارش رحیمی خبرنگار استان کردستان مسیر اقتصاد بخش کشاورزی حدود ۱۴ درصد در تولید ناخالص ملی و ۱۷ درصد در ایجاد اشتغال کشور سهم دارد؛ حدود ۲۵ میلیون نفر در روستاها مشغول فعالیت هستند که شغل اصلی آنها کشاورزی است. حمایت از بخش کشاورزی به دلیل راهبردی بودن، در همه کشورها جزو اولویت های اصلی محسوب میشود. در سالهای اخیر شورای اقتصاد با قیمت گذاری ناعادلانه در خرید تضمینی محصولات کشاورزی به ویژه گندم، کشاورزان را با ناامیدی روبرو کرده است. بطوریکه افزایش قطرهچکانی نرخ خرید تضمینی گندم، نوعی دلسردی و ناامیدی را در عرضه محصول گندم به شرکتهای تعاونی و غله رقم زده و در استان کردستان نیز امسال کمتر کشاورزی از این فرآیند راضی است.
قیمت پایین خرید تضمینی مانع فروش گندم کشاورزان به دولت
سیدمهدی فرشادان عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، در گفتگو با مسیر اقتصاد در خصوص وضعیت خرید تضمینی گندم و قیمت آن گفت: در سال زراعی ۹۸-۹۷ نسبت به سال زراعی ۹۷-۹۶ به دلیل پایین بودن قیمت، حدود سه میلیون تن گندم کمتری در قالب خرید تضمینی خریداری شده است.
نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه تعیین قیمت غیر واقعی خرید تضمینی گندم باعث میشود کشاورزان اقدام به کشت این محصول استراتژیک نکنند و در صورت کشت، محصول تولیدی خود را تحویل دولت ندهند، افزود: ادامه روند کنونی خودکفایی در تولید گندم را با خطر مواجه میکند و کشور را به یکی از وارد کنندگان این محصول تبدیل مینماید.
روند خودکفایی در تولید گندم باید حفظ شود
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه امیدواریم سازمان برنامه و بودجه و وزارت جهاد کشاورزی به نحوی برنامهریزی کنند که کشاورز گندمکار از کشت این محصول استقبال کند و به سود کافی دست پیدا کند، عنوان کرد: با توجه به شرایط کشور باید ادامه روند خودکفایی در تولید گندم به عنوان محصول استراتژیک حفظ شود.
وی عنوان کرد: بر اساس آمارهای رسمی، کردستان رتبه دوم را در تولید گندم دارد و بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن گندم در این استان تولید می شود. اما دولت در فصل برداشت و در زمان خرید تضمینی گندم، به جای ایجاد مشوقهای تولیدی و ابزارهای تسهیل گر، فقط نظاره گر بی نظمی است، از صف های طولانی گرفته تا نحوه پرداخت بهای گندم، بزرگ ترین دغدغه کشاورز ماست.
کشاورزان ناراضی از نرخ ۲۲۰۰ تومانی گندم
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در پایان تصریح کرد: هزینه تولید محصولات کشاورزی خصوصا گندم به دلایل مختلف از جمله بالا رفتن نرخ بذر، کود شیمیایی و نیروی کار افزایش داشته و به همین دلیل، نرخ ۲۲۰۰ تومانی برای کشاورزان راضی کننده نیست.
انتهای پیام/ غذا و کشاورزی