حمید عالمی کشاورز نمونه قزوین و کارشناس کشت دیم در گفتگو با مسیر اقتصاد درخصوص وضعیت کشت دیم گفت: هر کشاورزی که براساس اصول معین کشت دیم زراعت کند، برداشت خوبی خواهد داشت.
وی با بیان اینکه در مزرعه شخصی خود به کشت دیم گندم و جو می پردازم و درآمدم نیز از این راه بسیار خوب است، گفت: با توجه به بارندگی سالیانه به طور میانگین می توانم بگویم که در هر هکتار از ۱۲۰۰ کیلو تا ۳۵۰۰ کیلو برداشت محصول در اراضی کشت دیم صورت می گیرد.
عالمی گفت: با وجود این که عدس برداشت شده شهر قزوین به شهرت جهانی رسیده است ولی با این وجود به دلیل مشکات زیاد این محصول را کشاورزان در فصل پاییز کشت نمی کنند.
کشاورزان منتظر خرید تضمینی دولت نمی مانند
این کشاورز نمونه قزوینی گفت: خرید تضمینی توسط دولت از محصولات کشت دیم صورت نمی گیرد و اگر هم دولت قصد این کار را داشته باشد کشاورزان از این امر استقبال نمی کنند چون پول آنها شش ماه بعد پرداخت می شود.
وی افزود: بیشتر محصول جو برای بذر مصرفی خود کشاورزان برداشته می شود و سهم کمی از آن ها به سازمان ها و اداره جات تهیه جو پوست کنده و جوپرک فروخته می شود.
عالمی با اشاره به کشت حبوباتی نظیر عدس، نخود و لپه در ماه های بهاری گفت: در گذشته ارقام را خودمان اصلاح و در مزراع کشت می کردیم ولی به واسطه خرید محصول توسط شرکت های اصلاح بذر دیگر این کار صورت نمی گیرد.
وی افزود: از ارقام معرفی شدهی آذر ۲ و سرداری در کشت گندم و سهند در کشت جو استفاده کرده ام که اراقام خوبی بوده اند، البته خوبی ارقام با توجه به اقلیم و بارندگی موجود در منطقه هم هست.
بذر ناسالم و نبود سم پاش مهمترین مشکلات کشت دیم
این کارشناس کشت دیم در خصوص مشکلات این کار گفت: بیشترین مشکل به تهیه بذر گندم و جو برمی گردد، چون کشاورز مجبور است بذر ناسالم بخرد، زیرا بذر سالمی به دلیل نبود رقابت بین تولیدکنندگان بذر وجود ندارد.
وی افزود: دومین مشکل به سم پاشی که برای مبارزه با آفات و سن زدگی صورت می گیرد، مربوط می شود چون همه کشاورزان نه توان تهیه یک سمپاش را دارند و نه علم آن را.
عالمی گفت: نزدیک ۵۰ درصد تناژ محصولمان در سال جاری به خاطر آفت زدگی از بین رفته است، به همین دلیل دولت می تواند برای هر منطقه ای یک سمپاش اختصاص بدهد و از این امر حمایت کند.