به گزارش مسیر اقتصاد کمیسیون تلفیق بودجه اقدام مثبتی در راستای اخذ مالیات بر ثروت و کالاهای لوکس برداشت. بر این اساس واحدهای مسکونی گرانقیمت و خودروهای لوکس مشمول مالیات سالانه در سال ۹۹ خواهند شد.
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه سال ۹۹ ضمن اشاره به مصوبه اخذ مالیات از ثروتهای لوکس در سال آینده، ادامه داد: بر این اساس واحدهای مسکونی و انواع خودروهای سواری و وانت دو کابین که دارای ارزشهای زیر باشند در سال آینده مشمول مالیات هستند:
الف- هر واحد مسکونی با ارزش روز معادل ۱۰ میلیارد تومان و بیشتر به نرخ زیر مشمول مالیات میشود:
۱-نسبت به مازاد ۱۰ تا ۱۵ میلیارد تومان، یک در هزار
۲-نسبت به مازاد ۱۵ تا ۲۵ میلیارد تومان، دو در هزار
۳- نسبت به مازاد ۲۵ تا ۴۰ میلیارد تومان، سه در هزار
۴- نسبت به مازاد ۴۰ تا ۶۰ میلیارد تومان، چهار در هزار
۵- نسبت به مازاد ۶۰ میلیارد تومان به بالا، پنج در هزار
بر اساس این مصوبه اگر خانهای ۱۵ میلیارد تومان ارزش داشته باشد صاحب این واحد مسکونی باید سالانه پنج میلیون تومان مالیات پرداخت کند، اگر خانهای ۲۵ میلیارد تومان ارزش داشته باشد صاحب آن باید سالانه ۱۵ میلیون تومان مالیات بپردازد، اگر خانهای ۶۰ میلیارد تومان ارزش داشته باشد صاحب آن باید ۱۴۰ میلیون تومان مالیات بر دارایی پرداخت نماید و اگر خانهای ۷۰ میلیارد تومان ارزش داشته باشد مالیات سالانه آن برای صاحباش ۱۹۰ میلیون تومان است.
سخنگوی کمیسیون تلفیق با اشاره به اینکه ۶۲ هزار خودروی بالای یک میلیارد تومان در کشور وجود دارد، درباره مصوبه این کمیسیون در مورد خودروهای لوکس گفت: به انواع خودروهای سواری و وانت دوکابین دارای شماره انتظامی شخصی با ارزش یک میلیارد تومان و بیشتر براساس ارزش روز خودرو به نرخ زیر مشمول مالیات بر دارایی میشود:
۱- نسبت به مازاد یک تا یک و نیم میلیارد تومان، نیم درصد
۲- نسبت به مازاد یک و نیم تا سه میلیارد تومان، سه درصد
۳- نسبت به مازاد سه میلیارد تومان به بالا، یک و نیم درصد
بر این اساس، خودروی سه میلیارد تومانی مالیات سالانه ۱۵ میلیون تومان و خودروی ۵ میلیارد تومانی نیز مالیات سالانه ۳۰ میلیون تومان را باید پرداخت نماید.
سخنگوی کمیسیون تلفیق به معافیتهای این مالیات را معرفی کرد کرد. بر این اساس خانههای در حال ساخت، خودرو و ملک در سال تملک، املاک و خودروهای دولتی، خودروهای مونتاژ شده و یا به فروش نرسیده در نمایندگیهای مجاز از این مالیات معاف شده اند.
در مورد ساز و کار اجرایی این مالیات، یوسفنژاد نایب رئیس کمیسیون تلفیق گفت: وزارت مسکن، راه، سازمان ثبت اسناد، شهرداریها و وزارت صنعت موظفند امکان دسترسی برخط به اطلاعات مالکیت املاک و نیروی انتظامی موظف است امکان دسترسی برخط اطلاعات مالکیت خودروها را برای سازمان امور مالیاتی کشور فراهم کند. سازمان امور مالیاتی مکلف است نسبت به تعیین داراییهای مشمول و ارزش آنها حداکثر تا پایان خرداد ماه اقدام و مراتب را به نحو مقتضی به اطلاع اشخاص مشمول برسانند.
یوسف نژاد یادآور شد طبق این مصوبه کلیه مشمولان حقیقی و حقوقی مکلفند مالیات مربوط به هر یک از واحدهای مسکونی و خودروهای مشمول تحت تملک خود و افراد تحت تکفل را حداکثر تا پایان بهمن ماه پرداخت کنند.
تعویض پلاک خودروها و ثبت نقل و انتقال املاکی که به موجب این بند برای آنها مالیات وضع شده قبل از پرداخت بدهی مالیاتی مورد انتقال شامل مالیات بر دارایی، نقل و انتقال قطعی و اجاره ممنوع است. متخلف از حکم این جزء در پرداخت مالیات متعلقه مسئولیت تضامنی خواهد داشت.
این اقدام کمیسیون تلفیق که بر اخذ مالیات از کالاهای لوکس که به نوعی مالیات بر ثروت محسوب میگردد، قابل تحسین است. زیرا در شرایط رکودی و کسری بودجه، بهترین اقدام حرکت به سمت دریافت مالیاتها، به ویژه مالیات از ثروت و کالاهای لوکس است.
نکته قابل ذکر در این زمینه، ضرورت بهبود این قانون در سال های آتی و تبدیل شدن آن به قانون دائمی است. بدین ترتیب درآمدهای مالیاتی دولت بدون آن که پیامد منفی بر اقتصاد بگذارد،افزایش پیدا میکند و از سوی دیگر این سیاست به بهبود توزیع درآمدها و عدالت در جامعه می انجامد.
انتهای پیام/ دولت و حاکمیت