به گزارش رحیمی خبرنگار استان کردستان مسیر اقتصاد وجود دشتهای حاصلخیز در کردستان به ویژه در شهرستانهای دهگلان و قروه و بخشی هم در سقز سبب شده که این استان از نظر زراعت و تولید سیبزمینی به عنوان یکی از قطبهای تولید این محصول محسوب شود.
محمدرحیم نیازی رئیس هیئت مدیره انجمن ملی سیب زمینی ایران در گفتگو با مسیر اقتصاد عنوان کرد: استان کردستان با ظرفیتی که دارد در تولید گندم رتبه دوم را کسب کرده و این نشان از تلاش کشاورزان و جهاد کشاورزی برای این استان است. با وجود این سرمایه گذاری در بخش کشاورزی پیشرفتی نداشته و رشد در این زمینه منفی بود زیرا جاذبه بخش های دیگر بیشتر از بخش کشاورزی است و این بخش نیازمند حمایت های ویژه با بسته های سرمایه گذاری و تسهیلات کم بهره است.
وی خواهان تجدید نظر در نرخ تضمینی محصولات کشاورزی شد و گفت: به منظور تامین امنیت شغلی کشاورزان می طلبد نرخ تضمینی محصولات کشاورزی متناسب با نرخ ارز و محصولات جهانی افزایش داشته باشد.
عدم توقف صادرات کالا و محصولات کشاورزی
وی خواستار عدم توقف صادرات کالا و محصولات کشاورزی شد و افزود: این مهم نباید با احکام دستوری متوقف شود. درآمد ناشی از سرمایه گذاری خارجی به عنوان یک پشتیبان و تشویق برای سرمایه گذاران می تواند از استان و کشور خارج شود.
رئیس هیئت مدیره انجمن ملی سیبزمینی ایران با اشاره به اینکه مشوقهای صادراتی باید به صادرکننده واقعی داده شود، افزود: اگر این مهم محقق شود ثبات صادراتی خواهیم داشت.
ارائه آمار و اطلاعات از نیاز بازار به کشاورزان وظیفه دولت است
نیازی بر لزوم ایجاد بانک اطلاعاتی در مراکز تولید تاکید کرد و گفت: شناسایی کشاورزان پتانسیلدار، تولید بذر سالم، رصد سطح زیرکشت، رصد بازار، ارتباط بازار و تولید، کاهش تولیدصادرات و صنعت باید مورد توجه قرار بگیرد.
وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر در استان کردستان سیب زمینی برداشتی مستقیم از مزرعه به صورت فلهای صادر میشود که این امر باعث لطمه به تولید خواهد شد چراکه بدون بازبینی آفات قرنطینهای و با مشکلات فسادپذیری صادر میشود که افت محصول در بازارهای صادراتی را در پی خواهد داشت.
توسعه صنایع تبدیلی کشاورزی ضروری است
نیازی گفت: یکی از زنجیرههای تولید که میتواند تولید انواع محصولات صنعتی و کشاورزی را از نظر اقتصادی به صرفه و تولید آن را توجیه کند، ایجاد صنایع تبدیلی و فرآوری کننده است، خامفروشی در هر رشتهای در نهایت به ضرر تولیدکنندگان است و موجب هدر رفت منابع میشود.
نیازی تصریح کرد: باید بین هزینه تولید و قیمت فروش تناسب و تعادلی وجود داشته باشد تا نه کشاورز و نه مصرفکننده ضرر نکنند چون وقتی کشاورز برایش صرف نکند، نمیکارد، وقتی هم با کاهش تولید مواجه شویم، قطعا قیمت در بازار افزایش پیدا میکند و مردم متضرر میشوند در واقع کاهش قیمت سیبزمینی به ضرر تولیدکننده است و میتواند در سال آینده کمبود این محصول در کشور را ایجاد کند در واقع هر چه قیمت محصول کاهش پیدا کند، رغبت کاشت در کشاورزان از بین میرود.
انتهای پیام/ غذا و کشاورزی