۰۳ آذر ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۱۹۶۳۲۲ ۲۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۸:۳۰ دسته: کشاورزی، یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی
۰

فرود شریفی عضو هیئت علمی پژوهشکده حفاظت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی، بر لزوم توجه به نیازها و شرایط کشاورزان در تدوین الگوی کشت تأکید کرد و گفت: عدم توجه به مسائل کشاورزان، می‌تواند به شکست این سیاست‌ منجر شود. وی همچنین به اهمیت مدیریت آب به‌عنوان کالایی اقتصادی اشاره کرد و بیان داشت: این مدیریت باید با توجه به اقلیم هر منطقه متفاوت باشد و سیاست‌های مدیریت آب از بالا به پایین در شرایط کنونی کارساز نیست و نیاز به تجدیدنظر دارد.

به گزارش مسیر اقتصاد نشست «کشاورزی و مسئله آب؛ بحران مدیریت یا بحران اقلیم» روز سه شنبه ۲۹ آبان‌ماه ۱۴۰۳ از ساعت ۱۴ الی ۱۷ و با میزبانی «سازمان ملی بهره‌وری ایران»، با حضور جمعی از اساتید و صاحبنظران و فعالان این حوزه برگزار شد. این نشست، اولین نشست تخصصی از یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی بود که در بازه آبان تا اسفندماه سال جاری با موضوع «امنیت غدایی؛ کشاورزی بهره‌ور و تجارت تحریم‌ناپذیر» در حال برگزاری است. یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی فرآیندی چندماهه است که با افتتاحیه شروع شده، سپس با چندین نشست تخصصی ادامه می‎‌یابد و در نهایت با برگزاری اختتامیه در تاریخ ۲۹ بهمن ماه و همزمان با سالروز ابلاغ سیاست‎های کلی اقتصاد مقاومتی به کار خود پایان می‎‌‌دهد. همچنین در جریان این همایش، به جای مقاله «طرح سیاستی» دریافت، بررسی و داوری می‌‎شود تا مورد استفاده تصمیم‌گیران و دستگاه‎ها قرار گیرد.

در اولین نشست از این همایش به انتقال تصدی گری بر منابع آب کشور به بخش کشاورزی و میزان بهره وری مصرف آب و رشد بخش کشاورزی پرداخته شد.

در سیاست الگوی کشت باید کشاورز را در نظر گرفت

فرود شریفی عضو هیئت علمی پژوهشکده حفاظت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی در این نشست گفت: تدوین الگوی کشت با توجه به تغییرات دائمی شرایط، ممکن است پیچیده باشد. قانون تنها یکی از موارد موثر بر انتخاب نوع کشاورزی و الگوی کشت است و عوامل دیگری از جمله قیمت محصول، بازرگانی و سیاست ارزی هم بر الگوی کشت و ترجیح کشاورز موثر است.

وی افزود: با توجه به اینکه در نهایت اجرا کننده سیاست الگوی کشت، کشاورز خواهد بود، در نظر نداشتن مسائل او، سیاست را با شکست مواجه خواهد کرد. با توجه به شرایط جدید، در تصدی گری باید مردم را دخالت داد و باید در ساختار تجدیدنظر کنیم.

مدیریت آب با توجه به اقلیم هر منطقه متفاوت خواهد بود

عضو هیئت علمی پژوهشکده حفاظت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه آب، کالای اقتصادی است که در صورت نبود آن توسعه در تمام بخش‌های اقتصاد با چالش مواجه خواهد شد، افزود: اگر در کشور پرآبی بودیم مدیریت آب در کشاورزی بی معنی بود. ۷۵ درصد کشاورزی در ایران در مساحت‌های زیر یک هکتار است که به این معنی است که با ذی‌نفعان بسیاری طرف هستیم.

شریفی خاطرنشان کرد: با وجود اینکه سیاست‌های تجمیع تولید باید انجام شود، اما در وضعیت فعلی سیاست مدیریت آب از بالا به پایین ممکن نیست. باید در نظر داشت که مدیریت آب با توجه به اقلیم هر منطقه متفاوت خواهد بود و نمی‌توان یک نسخه جامع برای کشور ارائه کرد.

وی افزود: از مجموع بارش های کشور تنها ۱۰ درصد به تولید می‌رسد. بررسی عملکرد میزان متوسط و رکورد تولید محصولات مختلف کشاورزی در هر هکتار نشان از شکاف عملکردی ۱۰ تا ۱۵ برابری است و مشخص می‌کند که در بحث بهره‌وری در کشاورزی در ابتدای راه هستیم.

انتهای پیام/ کشاورزی



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.